Меглена Кунева и Божидар Лукарски Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът от квотата на Реформаторския блок ще е Меглена Кунева. Тя ще е без портфейл, но ще наблюдава правосъдието. Това научи Dnes.bg от източници в парламента.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски ще е министър на икономиката, а този на БЗНС - Николай Ненчев, ще е министър на отбраната.

Oще по темата
При Реформаторите остава и Външно министерство, където поста си ще запази сегашният министър Даниел Митов. Сегашният правосъден министър Христо Иванов също остава на поста, отново от квотата на Реформаторския блок. Петър Москов от ДСБ поема здравеопазването.

Образователен министър ще е Тодор Танев от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Според информацията, изтекла в кулоарите на парламента след преговорите между ГЕРБ и Реформаторския блок, вицепремиер ще е и Румяна Бъчварова от ГЕРБ, която също ще е без портфейл и се очаква да отговаря държавното управление и електронното правителство.

Томислав Дончев ще е третият вицепремиер, който пък ще отговаря за еврофондовете, а Делян Добрев от ГЕРБ ще е министър на енергетиката. Депутатката от ГЕРБ Десислава Танева е номинирана за земеделски министър.

Очаква се Реформаторският блок да одобри своите министри на заседание на групата си в 17 часа. Възможно е тогава имената да бъдат официално потвърдени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 8 години

Всеядният КЪРЛЕЖ - ОНЯ ОТ ДОНДУКОВ 1 е на околосветско ГЮЗМЕ, без никаква полза за България : НА КАРНАВАЛА В РИО ДЕ ЖАНЕЙРО за два дни на държавни разноски, екскурзийки до Аржентина и екзотични места из Южна Америка ! Граби, както башибозука си знае .

118

Анонимен

преди 8 години

Последна новина : МНОГОКАДЪРНАТА г-жа Кунева ще поеме и Министерството на ФЕКАЛИИТЕ, където тя е безпорен специалист, с богат български и чуждестранен опит !

117

Анонимен

преди 8 години

Миглена Пръмова Куневица, новия министър на образуването ..ашколсун ефенди Бойко Борисов все юде и ***, българомразци си назначаваш ? Кога бре народе, ей Народе, Кога ще управляват българи патриоти тази държава? Караджата дири свободата, а ний кога ще я доживеем ?

fallback