Снимка: архив Булфото
fallback

Един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че формацията няма нищо против да застане зад програмата на правителството на ГЕРБ, дори и същото да направи ДПС. „Тяхна работа“, отвърна Симеонов пред Нова телевизия и иронизира учудването на водещите: „Ах, каква изненада! Защо толкова елементарно гледате на нещата?“.

Oще по темата
Симеонов попита реторично дали ако ДПС се подпише под една програма за управление на правителството, Патриотичният фронт трябва да се направи на обиден и да каже, че в такъв случай той няма да даде подкрепа.

„Ако искат да подкрепят, да подкрепят“, каза той. Лидерът на НФСБ обаче допълни, че това не означава, че Патриотите се отказват от записаното в програмата си, че искат изваждането на ДПС от властта.

Думите на Симеонов днес се различават от казаното след преговорите между ГЕРБ и Патриотичният фронт вчера. Тогава беше обявено, че националистите са обявили, че не приемат ДПС за партньор, нито партията на Корман Исмаилов.

Валери Симеонов разви виждането на формацията си, че подкрепата на една програма от страна на дадена партия не означава, че тази партия непременно ще участва в управлението. „Ако подпишем програмата с ГЕРБ, не значи, че ще участваме в управлението „Ако се подпише ББЦ, същото, ако се подпише Исмаилов – също няма значение“, каза още лидерът на НФСБ.

Той обясни, че ако се стигне до споразумение за взаимодействие между партиите, то със сигурност няма да е коалиционно, а ще е програмно. Симеонов повтори, че мандатът е на ГЕРБ и те ще си направят правителството. Ако бъдат поискани кадри на Патриотите за властта, те ще ги дадат и ще поемат политическата отговорност за работата им.

Лидерът на НФСБ отхвърли информациите, че има постигнато споразумение с ГЕРБ. Той обясни, че по време на вчерашните преговори е разгледана само програмата на ГЕРБ от 18 точки. По 14 от тях е постигнато съгласие, 9 са били редактираните точки по искане на Патриотите, по 4 подточки има разминаване. От думите на Симеонов стана ясно, че формацията не се отказва от искането си задължителна казарма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

277

Зрител

преди 9 години

Тия от ПФ ШИЗОФРЕНИЦИ ЛИ СА, С ДЕМЕНЦИЯ ЛИ СА-ПРЕДИ ГОВОРЕХА дпс ВЪН ОТ ВЛАСТТА,СЕГА ДРУГА ПЕСЕН-ЗА КАКВО ТЯХНА ПРОГРАМА СТАВА ВЪПРОС-ГЕРБ НЕ КАЗАХА НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА ЧЕ ЩЕ ГЛЕДАТ ПРОГРАМАТА НА ПФ А САМИТЕ ПАТРИОТИ ДА СИ ПОМИСЛЯТ И ДА ПОДКРНЕПЯТ 4 -ТЕ ТОЧКИ-НАЙ-ВАЖНИТЕ КОИТО ХОРАТА ГИ ИНТЕРЕСУВАТ-А ТОЗИ ДЕБЕЛАК КАРАКАЧОНВ ДА НЕ ОБЕСНЯВА ЗА ОГРАДАТА,ЗАЩОТО ТОВА Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА И НИКОЙ НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА-И ВИЕ ИЗЛЪГАХТЕ НАРОДА А СЕГА ПОЛЕГНАХТЕ -ЗА ВЛАСТТА КАКВО ЛИ НЕ ПРАВЯТ ПРЕДАТЕЛИТЕ

276

Анонимен

преди 9 години

Този на снимката е Винкел Сюлейманов.

275

Анонимен

преди 9 години

Едни и същи са платените *** тук, на Атака и на ДПС!

fallback