Снимка: АБВ
fallback

Коалиция АБВ внесе в ЦИК документи за регистрация за участие в насрочените за 5 октомври избори за народни представители, предаде Агенция „Фокус”.

В коалицията са ПП АБВ, „Българска партия либерали”, „Обединен блок на труда” и ФАГО. „Това са партиите, като разбира се доминантната е АБВ. Това са четирите партии, с които формирахме коалиция АБВ и днес подадохме документи за регистрация в ЦИК”, заяви председателят на предизборния щаб на АБВ Румен Петков."Влизаме с пълна сила в предизборната кампания. За нас е важно да можем да покажем политики", заяви още той.

Oще по темата

„Надявам се, по най-бързия начин да се извърши проверката на предоставените подписи и да имаме регистрацията на първа политическа коалиция, която се регистрира в книжата на ЦИК. Това е показателно за високата степен на готовност, която имаме”, поясни Петков.

По думите му, „Обединеният блок на труда” е в коалицията и по принцип за тях е важно да имат ясна идентификация. „Ние сме ляво-центристкото политическо пространство и мисля, че това е голяма възможност за хората, които имат социални разбирания за воденето на политика да дадат своя глас. АБВ е решение на проблема вляво. За съжаление има други партии, които създават и задълбочават проблема и от морална гледна точка”, каза още Румен Петков.

Пред медиите Румен Петков коментира липсата на ясни политики и платформи от страна на останалите политически сили и отново подчерта, че на този етап поне, единствено АБВ излиза с управленски идеи. „За съжаление, като че ли другите политически партии, дали заради свои проблеми, дали заради неспособност да формират ясни политически акценти, бягат от политически дебати и от разговори за обективното състояние на обществото и на държавата”. Петков прогнозира трудна и тежка кампания и изрази надежда, че АБВ ще съумее да постигне удовлетворителен и убедителен резултат.

Както Dnes.bg писа, от АБВ обявиха водачите на листите си за изборите. Стана ясно, че няколко души ще водят по две листи. Това са Ивайло Калфин, който е нареден на първо място в София и Варна, Борислав Борисов - също в софийски избирателен район, но и в Пловдив, ген. Михо Михов - в Бургас и Ямбол.

Изненадата в листите беше името на народната певица Николина Чадърдъкова, която е на първо място в листата в Благоевград.

Лидерът на АБВ Георги Първанов няма да участва в листите. По думите му "не приляга на един държавен глава да заема такива постове", но обеща, че ще е силно ангажиран политически, без да се обвързва с конкретни постове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 9 години

Някои червени БЕЗДАРНИЦИ искат и ШАМАНИ да стават....*)))

22

Анонимен

преди 9 години

Няма никаква разлика м/у АБВ ,БСП и БКП

21

Анонимен

преди 9 години

Бандата червени муцуни - АБВ

fallback