Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Политиката е сблъсък на идеи. Трябва обаче да мислим отвъд шаблона и това може да бъде сторено с помощта на  младите хора в партиите. Това заяви по време на  учредяването на младежката организация на ПП АБВ председателят на партията Георги Първанов, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Очаквам от вас да разчупим протокола, шаблона. Има крещяща нужда от такъв компонент в политическия живот на България. Бих искал наистина да има повече свежест, чар и атрактивност в „АБВ-младежи”. АБВ е млада партия. Не позволявайте да се „заразявате”, както е при някои други партии, с дефектите, болестите при по-старите партии”, посочи той.

Всяка партия трябва да има изразена политика за младите, посочи още Георги Първанов. По думите му липсата на качествено образование например е един от основните фактори, които задълбочават демографската криза в страната . „Важно е да преодолеем големия проблем със смъртността, раждаемостта, но най-важното е качеството на човешкия потенциал. Не може малка България да има 100 хил. неграмотни и 900 хил. полуграмотни”, заяви Първанов.

Пред младежката организация на АБВ Георги Първанов постави акцент и върху енергийната политика на България. „Ще строим атомна централа – може ли от 8 години и повече да сме взели решение за строеж на атомна централа на нови реактори и всяка година да залагаме в плановете на ВУЗ-овете по шест бройки ядрени физици. Това трябва да изисквате и да настоявате от държавата. По същия начин е и младежката безработица. Вие трябва да бъдете импулсът към една нова радиалност на АБВ. При нас всичко е ясно, точно и систематизирано. Ако искаме да бъдем енергиен център на Балканите – това означава ядрена енергетика, газови потоци, развитие на топлоелектрическите централи“, заяви в заключение Първанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase