Снимка: БТА
fallback

Вицепрезидентът Маргарита Попова отправи тежки критики към политическата върхушка. Тя ги обвини в нечестност спрямо хората и обществото.

„Политиците на високо ниво се забравиха – интересува ги преди всичко парите и властта“, каза Попова по време на откриването на „Конференция на жените – транспортни работници от цял свят“. Тя обвини властите, че вече уведомяват синдикатите за решенията си впоследствие, а не ги търсят като партньори. „В това комерсиално общество, в което се озовахме всички, политиците не са честни към човешкия род и общество”, беше категорична вицепрезидентът.

Oще по темата
Тежките й обвинения идват няколко дни след като големи упреци към политиците отправи и президентът Росен Плевнелиев. В интервю пред „Файненшъл таймс“ в началото на седмицата той обвини българските политици и олигарси, че разчитат прекалено много на държавни фондове. „Нашите олигарси са пристрастени към държавните пари“, каза тогава държавният глава.

В словото си пред международната женска конференция днес вицепрезидентът обяви, че днес сме загубили нравите си и сме занемарили морала си. „Днешните политици са устремени да имат много власт и много печалби. Няма лесно да излезем от кризата, ако не се обърнат към синдикатите, включително към транспортната организация, които са гръбнака на тази икономика”, каза Попова.

Вицепрезидентът обвини политиците, че когато дойде ред да говорят за демокрация, те предпочитат да извадят знамето на човешките права, а в същото време да казват, че трябва да се правят мощни компании и да се намаляват цените на производствата. "С кризата решихме да неглижираме закона, в който трябва да има морал и справедливост", каза още Маргарита Попова.

Тя беше категорична, че докато не бъдат чути посланията на жените, майките и синдикалните дейци, скоро няма да излезем от затисналата ни криза. Попова посъветва наред с устрема за печалба и власт, да се мисли за човека, морала и нравите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

"Политиците се забравиха, гледат само пари и власт, обяви Попова ".Известна истина до болка позната в България през годините на "демократичният преход".Браво, че г-жа Попова има смелоста да я каже , но надали нещо в по добро ще се промени.

23

първо

преди 9 години

не ти вярвам марги ,защото лично бокич те посочи и само заради това трябва мнооооого да мълчиш ,ама ти това най-не го можеш и второ крайно време е да си сметиш пр който те съветва -с тези роклички на точки и цветенца можеш да ходиш за сладолед,а вицепрезидента е институция и като такава се облича по друг начин,не се извинявам за забележките

22

Веси

преди 9 години

Много сте права г-жо Попова,но алчността е порок и се наказва от Господ.Ще дойде възмездито в най-скоро време,неможе невинните граждани на една малка България да са виновни за държавата.Виновни основно са политиците ,но замаяни от милионите си не го разбират.Когато Господ ги накаже тогава ще тръгнат нещата.Лошото е ,че Господ се е объркал вместо да накаже виновниците наказва обикновенните ,нищо не подозиращи хорица както е в Мизия.Дано да има наказание за състоянието на държавата до която я док

fallback