Маргарита Попова. Снимка: БТА

Ситуацията около КТБ е много сложна и не изисква много говорене, а дълбоко мислене и познаване. Това заяви вицепрезидентът Маргарита Попова във Варна, като уточни, че коментира случващото се като юрист.

Вицепрезидентът препоръча „по-малко да приказваме, а повече да четем и да се осланяме на експертите в тази област“.

Още по темата
Попова каза още, че многото говорене я притеснява, предаде БТА. Като юрист съм смутена от шетането на политици, които нямат експертни познания, по телевизионните екрани, за да обясняват какво се случва, какво се е случило или какво ще се случи утре или вдругиден, коментира вицепрезидентът.

Ситуацията е многопластова, достатъчно сериозна и като юрист и човек, предпочитам да слушам хората, които имат познания във финансовата, паричната и кредитната система, каза още тя. Според нея в момента ни липсват експерти, които консолидирано да излязат и обяснят внимателно на достъпен език какво се случва.

Като юрист бих казала, че в момента има висящо наказателно дело, изключително сериозно и не завиждам на прокуратурата за това, което й се стовари на главата, посочи Попова. Тя допълни, че колегите й трябва да бъдат оставени да работят спокойно.

Попова каза още, че не може да даде оценка на ситуацията, защото не е финансист. Ако бях в прокуратурата в момента, щях да събера един консултативен съвет от експерти, които да ми кажат за какво точно става дума, допълни вицепрезидентът.

Според Попова до момента никой не е излязъл еднозначно да каже за какво става дума. Как българският народ да се ориентира в тази ситуация, попита вицепрезидентът.

Маргарита Попова, която се срещна с председателя на областната структура на БЧК във Варна, каза още, че за по-добра координация между държавата, местната власт и неправителствените организации при бедствия се изисква още доста работа. Тя призна, че е впечатлена от това, което прави БЧК.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase