Снимка: БулФото
fallback

Продължава уточняването на щетите от наводненията във Варна и в Добрич.

"Нека да установим първо какъв е размерът им, за да можем да видим дали ще ползваме фонд "Солидарност". Разбира се, ще търсим и нов начин, евентуално по Оперативната програма "Регионално развитие", съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

Oще по темата
Тя предположи, че съвсем скоро ще има и заседание на междуведомствената комисия.

В момента се описват всички щети, вървят няколко комисии, допълни транспортният министър Данаил Папазов,  цитиран от БТА. Той уточни, че финансиране ще се търси и чрез оперативната програма "Регионално развитие", и чрез държавния и общинските бюджети.

Министрите Десислава Терзиева и Данаил Папазов, и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков провериха строителните дейности на лот 2 - Дупница-Благоевград от автомагистрала "Струма".

Работи се във всички участъци, работата върви по график, каза министър Терзиева, след като извърши обход на строителните обекти от Бобошево до Кочериново. Посетени бяха и три археологически обекта. "Положихме специални усилия да можем да се разберем и да работим координирано с археолозите. Това е много важно условие, за да завършим обекта в срок", посочи Терзиева.

Тя уточни, че в този етап графикът по лот 2 се спазва, и посочи, че въпреки притесненията на някои от археолозите за забавяне, това не означава, че ще се спре работата по магистралата. "Има начин да се говори със строителя и строителството да се направи поетапно", каза министър Терзиева.

Тя добави, че за 14-те археологически обекта по трасето са отпуснати 4,7 млн. лева.

Министър Папазов посочи, че изпълнителите и подизпълнителите получават парите си навреме. "До момента са разплатени около 20%, такива са и темповете на строителството на магистралата", каза министърът.

При обиколката стана ясно, че по лот 4 от магистралата има удължаване на сроковете и окончателният срок за приключването му е октомври 2014 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

край сталинка

преди 9 години

както казах вчера подкрепата от еврогейския е два вида. морална, т.е. потупване по рамото и пръсче в гвйче и материална по кинти и 50 шото и при нас в бриксел е криза мамата си трака, и на нас не ние леко с 20 и кусур хиляди еврака на месец. църното хайверче руснаците така му дигнаха цената че сега трябва сама да си го набавям от африканския ми бойтой. отплеснах се. материалната помощ само ако ви треат повече 0.5 % от бвп, т.е. не се надявайте гои.

13

ДОООГАН

преди 9 години

ПАША ЕФЕНДИ С ЕДНА ОТ ЖЕНИТЕ СИ ПРАВИ ОГЛЕД НА МАГИСТРАЛАТА СЪС ДАРЖАВНИ СРЕДСТВА АБЕ *** НЯА ДА МОГА ДА ВИ СЪБЕРА НА СТАДИОНА МНОГО СТАНААХТЕ ВЕЧЕ....ПЕЕВСКИ И МАИКА МУ ЗАЕМАТ МЕСТА ЗА 100... ЩЕ ГИ УРЕДИМ НАШИ ХОРА СА ХАХАХА

12

vanko84

преди 9 години

аз предлагам на лумпениските политици следнотогейебрасите да извадят 300 хил.. от събсидията си и да я дараятбесепарите 200 хил...депегейсарите 150.хил...атакаиститее 100 хил..да ги дадат на бчк и да отидат при пострадалите Българи който са пострадалитея политици това немогат да го измислят въпреки че вземат милиони събсидии

fallback