Снимка: БГНЕС

5 условия имат от "Възраждане" за преговори за кабинет.

"Провеждането на референдум за запазване на българския лев, референдум за членството на България в НАТО, което застрашава националната ни сигурност. На трето място премахването на санкциите срещу Русия и създаване на компенсаторен фонд за българските граждани, прекратяване на военната помощ за Украйна, създаване на преговорен екип за преговаряне на членството на България в ЕС", заяви лидерът на "Възраждане Костадин Костадинов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му всеки би могъл да застане зад  тези искания, ако мисли за доброто на България. А единственият кабинет, който биха подкрепили депутатите на "Възраждане" е с техен мандат.

"Виждаме се в ролята на управляващи. Нека не забравяме, че световната геополитическа обстановка се променя, някои хора много лесно ще се преобърнат от миролюбци във войнолюбци", заяви Костадинов.

В ефира на Bulgaria ON AIR той даде пример за намесата на американското посолство в българската политика: "Кажете ми нещо, което американският посланик е поискал последните 20 г., и не е получил. Всяка сряда, когато е заседанието на МС, колата на американския посланик е паркирана пред МС, в НС лесно ги виждаме, те паркират на плочките пред входа".

Според него Съединените щати имат за цел да поставят техен човек начело на църквата ни, която да стане евроатлантическа, проамериканска, "след това българската църква да признае украинската, която е разколническа и да влезе в разкол с руската църква".

Костадинов вижда като решение на конфликта между Русия и Украйна през мирни преговори или с капитулация.

"Украйна се съпротивлява, Русия води ограничен вид бойни действия, в тази ситуация е по-очаквано да има мирни преговори, двете страни трябва да седнат на една маса и да направят компромиси. Никой не ги поощрява да седнат на една маса", коментира лидерът на "Възраждане".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase