Снимка: БТА

496 души са подали заявления в община Добрич през почивните дни за нанесени щети в домовете им при бедствието, съобщи след заседание на кризисния щаб секретарят на общината Румен Русев.

Още по темата
Добрич все още остава в бедствено положение.

По думите на Русев след поройните дъждове нивото на придошлата вода в северната и западната част на града видимо е спаднало, но аварийни екипи на службите продължават да отводняват и ремонтират трафопостове, сгради и други обекти.

Без електроснабдяване остават четири високоетажни блока в жилищния комплекс "Югоизток", където трафопостът се ремонтира, а електрическите табла на абонатите са в наводнените мазета на сградите, предаде БТА.

Общината очаква 2 тона белина от фирма-дарител от Горна Оряховица, която ще бъде използвана за дезинфекция в засегнатите райони. От кметската управа апелират доброволци да се включат в разчистването на района около хуманитарната гимназия "Свети свети Кирил и Методий", където много къщи бяха наводнени.

Сборният пункт за хората, които са готови да помогнат, е пред учебното заведение и в кризисния център в спортната зала "Добротица". В общината има нужда и от криви лопати, ботуши, плътни чували и други консумативи за разчистването след пороя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase