Снимка: Булфото
fallback

Централната избирателна комисия ще сезира прокуратурата за фалшивите подписи, които някои партии са подали при регистрацията за евроизборите, съобщи БНР.

Над 100 са вече сигналите от граждани, че имената им фигурират в подписка на партия, без те да са се подписали. Те също могат да се обърнат към прокуратурата.

Oще по темата

Говорителят на ЦИК Александър Андреев обясни, че ако има нарушения от страна на администратора на лични данни, какъвто се явява всяка една от партиите и коалициите, които са събирали подписките, комисията би могла да наложи съответните административни санкции.

Това е въпрос на съответния орган, който е компетентен да се произнесе. В случая – или комисията, или съответно прокуратурата.

Трудно е в момента да се каже дали това би повлияло на евентуалната регистрация на партията, която би събрала 2500 коректни подписа, които са необходими. Това автоматично не означава, че съответната политическа сила би могла да бъде заличена, допълни Андреев.

От 10 хиляди до 100 хиляди лева е размерът на санкцията, която Комисията за защита на личните данни може да налага на партиите и коалициите, които са злоупотребили с личните данни на българските граждани, без тяхното съгласие.

Тя ще се събере утре, за да нищи злоупотребата с лични данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ronda

преди 10 години

кви два дни бе амиго неук

12

"мъртва душа&qu

преди 10 години

Срам ме е от българското ми гражданство! Не искам повече да съм българин! Аз избирам да не бъда "електорат" - сляп, глух, ням, та чак оскотял от бедност, но затова пък удобен за такива ****** като Пеевски и Банева! Не съм и за такива ****** като Станишев, Борисов, Бареков и сие "политици" в български стил. Мечтая си да живея в нормална държава - с нормални условия за бизнес, с нормални условия за живот, почивка, обучение.... Това явно нама да е България.

11

ЛЯВ

преди 10 години

Корнелия Нинова е против кандидатите на БСП за евродепутати? Тя, депутатка на БСП не се е разписала, а са събирали подписи от *** и пульо по улиците!

fallback