Светослав Лазаров. Снимка: БТА
fallback

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров беше изслушан в парламентарната анкетна комисия, която проучва фактите около случая с бившия депутат от ДПС Христо Бисеров, който е обвинен за пране на пари, и на Бисер Миланов-Петното, за когото се твърди, че е получил пари от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да атакува председателя на „България без цензура” Николай Бареков.

След изслушването Лазаров обясни пред журналисти, че в МВР е получен сигнал за закана за убийство, без да конкретизира подробности. "Не мога да твърдя какво се е случило, но в конкретно твърдение на част от лицата се съдържат данни, че е проведена среща между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петното. Заведена е висяща преписка в прокуратурата. Засега преписката е срещу неизвестен извършител", обясни само Лазаров.

Oще по темата
В същото време депутатите от ГЕРБ, които са членове на временната комисия, станала известна като „Бисеров”, обявиха, че я напускат.
 
"Напускаме работата на комисията, защото според нас това се явява най-безсмислената комисия в това Народно събрание", заяви депутатът от опозицията Веселин Вучков.

"В продължение на два месеца по случая „Христо Бисеров" се яви един-единствен призован. На няколко заседания се събираме 12-те представители, съзерцаваме се около 20 минути, след което се разпускаме.

Единственият явил се бе председателят на ДАНС Владимир Писанчев, чието явяване се изразяваше в следното: "Добър ден, заявявам, че всичко, за което ще ме питате, е следствена тайна, поради което няма да отговарям на въпросите", отбеляза Вучков и продължи:

"Всъщност, ние не искахме да питаме за делата, които са под формата на досъдебно производство спрямо Бисеров, а искахме да питаме за изтичане на информация от страна на ДАНС към Христо Бисеров. Той потвърди, че най-вероятно има изтичане на информация, но нито ни отговори на въпроса колко време ще продължи проверката, докога ще приключи и ще ни информира ли за нея.

Просто заяви, че няма да отговаря на въпросите. За нас тази временна анкетна комисия се превръща в комисия за прикриване на истината", отчете Веселин Вучков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

гери

преди 10 години

До RosenSmucheBokoхората на герб са честни и невинни! За какво да са размазани?

88

Анонимен

преди 10 години

Папуняк с вратовръзка...

87

Анонимен

преди 10 години

До RosenSmucheBoko За *** света е безкраен. Но за съжаление те не могат да го осъзнаят и затова ще бъдат безкрайни ***, както и тази мутра назначена да лиже задните части на Местан и Станишевю.

fallback