Шефът на ДАНС Владимир Писанчев Снимка: архив, Булфото

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще бъде изслушан във времената комисия в парламента, която разглежда паралелно случая с Христо Бисеров, който напусна ръководните постове в ДПС и в НС и вече е с две повдигнати обвинения, както и твърденията за срещи на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов-Петното, който също е подсъдим. Това съобщи председателят на комисията, станала популярна като „Бисеров“, Сияна Фудулова от БСП.

Освен Лазаров на следващо заседание на комисията ще дойде и приближеният до Петното - Йордан Бонев, който твърди, че е имало среща между Бисер Миланов и Бойко Борисов, по време на която експремиерът е предложил 500 000 лв., за да атакува лидера на „България без цензура” Николай Бареков.

Христо Бисеров, който е с две обвинения – за подаване на невярна имуществена декларация и за пране на пари и е пуснат под гаранция от 25 хиляди лева, също ще трябва да се яви пред комисията. Това се отнася и за доведения му син Ивайло Главинков, който също е обвиняем, обясни Фудулова.

Още по темата
На днешното заседание беше изслушан шефът на ДАНС Владимир  Писанчев, който очаквано отказа подробности за разговора си с депутатите.

„Ние сме свършили работата си. Всичко е предадено на прокуратурата. Оттук нататък нямам право на никакъв коментар”, каза той след заседанието на комисията.

Писанчев все пак съобщи, че е удължен срокът за проверката в ДАНС за това има ли изтичане на информация по случая с Христо Бисеров.

„Не мога да коментирам какво показва, защото оценката няма да е пълна и обективна. От много места би могло да има теч, но няма да коментирам повече. Проверката се оказа сложна, удължили сме срока. Ще докладваме на когото трябва, когато трябва”, каза още той.

Председателят на ДАНС разясни, че проверката обхваща много хора, но не и от прокуратурата. Той отказа да се ангажира с краен срок за приключване на проверката с мотива, че „случаят е комплициран”.

До момента няма отстранени служители на службата заради случая с Бисеров.

Въпреки това, откакто той оглавява ДАНС, има 3-4 отстранени служители за теч на информация, но те не са заемали ръководни постове.

„За съжаление, имаме такива случаи, но се справяме с тях”, коментира той и добави, че няма увеличение на злоупотребите с информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase