Волен Сидеров. Снимка, архив, Булфото

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров никога не е одобрявал напускането на групи, ренегатството и предателството за която и група да се отнася.

По повод напускането на депутата Красимир Стефанов от групата на ГЕРБ в НС лидерът на националистите заяви, че когато си влязъл с една бюлетина, трябва да останеш с нея до края на мандата си.

Тази сутрин зам.-председателят на парламнета Мая Манолова каза, че Стефанов е подал заявление за напускане на групата на ГЕРБ и става независим депутат в 42-то НС.

„Всяко ренегатство е осъдително. Би трябвало да има начин, по който да не може да напуска своята група, или ако напуска група, да напуска и парламента – това е коректното. Изпитали сме тези удари в миналия парламент. С такава игра нивото на парламентаризма не се вдига, а обратно”, посочи Сидеров.

Още по темата

Във връзка с воденето на предизборна агитация на език, различен от български, Сидеров каза, че са получили мнения от привърженици, от избиратели, които държат парламентът да бъде с позиция. „Аз не виждам защо трябва ГЕРБ и БСП да бягат от тази позиция. Както виждаме, те си продължават заседанието, все едно нищо не е станало. Това означава, че са съгласни с Хафъзов, може би”, коментира Сидеров.

В петък депутатът от ДПС Хюсеин Хафъзов взриви парламента при обсъждане на Изборния кодекс, когато отпадна предложението предизборна кампания да може да се води на друг език освен българския.

Той обяви от трибуната, че е гласувал против потисническото мислене на част от българските избраници с аргумента, че мечтата му е да живее в свободна и демократична България и един ден ще го постигне.

Той заяви, че е готов да заплати за свободата, ще бъде свободен въпреки "вашите рестриктивни действия" и ще върви по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу от село Иглика, по пътя на Нури Адалъ и на Ахмед Доган. Тогава депутатите от "Атака" напуснаха залата в знак на несъгласие.

По думите на Сидеров, ако се направи опит да се възстанови текстът, предложен от ДПС, ще бъде възмутително. „Категорично българското общество не приема да се води агитация на турски език. Не че не я правеха досега, но сега това ще влезе в закона”, обясни Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase