Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото
fallback

Президентът Росен Плевнелиев остана крайно озадачен от обясненията на правителството за сключената спогодба за сътрудничество със Северна Корея в областта на културата, образованието и науката.

Както Dnes.bg писа, управляващи и опозиция вече трети ден си разменят задочни реплики по темата, а от днес към тях се присъедини и държавният глава.

Oще по темата
"Лично за мен беше безкрайно разочарование да чуя министър-председателя, който се оправда с предишното правителство. Моля ви, излезте отпред и кажете точно в сферата на медиите ли ще си сътрудничим със Северна Корея? Или в коя друга сфера ще си сътрудничим с последния останал сталински режим на планетата? Трябва да сме малко по-откровени и честни с българските граждани и трябва да имаме позиция, и трябва да я отстояваме. Ние сме демократична държава, член на ЕС", настоя държавният глава.

Плевнелиев посъветва и депутатите от "Атака", които му поискаха имунитета, за да бъде разследван, да четат Конституцията.

Вчера националистите внесоха до главния прокурор Сотир Цацаров сигнал срещу президента, но в качеството му на бивш регионален министър и на бизнесмен, за "сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро".

"Който иска да пише доноси, сигнали до когото и да било, разбира се, това е негово право. Институциите ще преценят дали да се сезират, да свършват съответните правни действия. Като президент, аз уважавам институциите, законите и Конституцията на тази държава. Надявам се, и парламентарно представените политически сили да са прочели какво пише в Конституцията и да са се запознали с нея. Докато аз съм президент, Конституцията ще се спазва", категоричен бе той.

Президентът допълни, че оттук нататък ще коментира само значими теми, които са важни за обществото, а не доноси и слухове.

"Иначе е повече от ясно на всички нас, че сме в началото на една много тежка изборна кампания. Лично аз, очаквам атаките към мен да зачестят, да стават все по-тежки, все по-силни. И, за съжаление, така си представят, по-голямата част от българските политици, правенето на избори", изрази съжалението си Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Джото

преди 10 години

Мухльото какво се чуди? И той е жив комунист и комсомолец в червата. С плам служи на далаверата и олигарсите. В КЕШ плаща имоти. Наперен е. Не се чуди Пенлеве!

118

гавраил

преди 10 години

толкова станахме велики че не дружим вече с когото бъде.само с големите батковциама големите батковци ни бият зад врата и ни вземат семките и бонбонките от джобчето

117

Анонимен

преди 10 години

ЕС има споразумение за преференциална търговия с омразния, мракобеснически, антидемократичен, варварски режим на Сирия.Някакво "сътрудничество" със Северна Корея на този фон е просто едно голямо нищо.

fallback