Цветан Цветанов в Съдебната палата. Снимка: БулФото
fallback

Бившият МВР шеф Цветан Цветанов е категоричен, че срещите му с депутата от ДПС Делян Пеевски са били не повече от седем.

Както Dnes.bg писа, самият Пеевски съобщи вчера, че е ходил в МВР 40 пъти, за да се среща с Цветанов. Бившият вътрешен министър пък заяви, че това са „несериозни неща“.

Oще по темата
Днес Цветанов се яви в Съдебната палата по т.нар. „дело за трите Не-та“, които поставил на искания за СРС-та срещу тогавашния разузнавач от Велико Търново Орлин Тодоров.

Заседанието на Софийския градски съд по делото срещу него обаче беше отложено, защото Менко Менков, защитник на бившия МВР шеф и настоящ депутат, се разболял.

На излизане от съда Цветанов отново заяви пред журналисти, че всички влизания в министерството се отчитат. По думите му това е форма за преодоляване на задкулисието, защото ако е имало задкулисие по негово време, той би провеждал срещите си другаде.

„Абсурдно е това да е вярно. Нека да посочат кои са дните и часовете“, призова Цветанов. Той добави, че не вярва Делян Пеевски въобще да е влизал 40 пъти в МВР. Бившият министър отново каза, че се е срещал с всички депутати, които са поискали това.

Той не уточни какво точно са говорили с Пеевски, но заяви, че никога не е бил в приятелски взаимоотношения с депутата.

Цветан Цветанов каза още, че през 2012 г. в МВР е получена справка от ГДБОП за разработка срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.

Бившият министър препратил справката към главния прокурор, който по това време е бил Борис Велчев.

Цветанов заяви, че е сигурен, че има подобна справка, защото е сложил подписа си под нея. "Ако някой иска да потули тази класифицирана информация, аз не мога да направя нищо", добави бившият министър.

Бившият главен прокурор Борис Велчев пък вече определи думите на Цветанов, че е прикрил преписка срещу заместника си Сарафов като „евтино твърдение, което принизява проблемите в държавата и отмества важния въпрос кой как работи“. 

По-рано днес главният прокурор Сотир Цацаров показа справка от ДАНС, изготвена снощи. В нея председателят на агенцията Владимир Писанчев посочва, че в ДАНС няма документ за извършено престъпление от Сарафов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 10 години

До АнонименПо голямата *** ЦЦ е искал от свинята ДП да му осигурява комфорт. Говорим ли за герберастия разбираме свинска работа.

58

Анонимен

преди 10 години

7 пъти молих се на бога, 7 пъти в дявола се вричах.........да живея без да се обичам.

57

Анонимен

преди 10 години

Сега разбрахте ли защо не трябва да четем помиите издадени от фамилия пеевски. Медиен конфорт за всички управляващи и лъжи за опозицията. Шопара печели от всичко. Бойкот на неговите издателства.

fallback