Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска на гърба на прокуратурата да не се прави евтин PR.

Чрез медиите той призова Цветан Цветанов и Делян Пеевски да не решават проблемите помежду си на гърба на прокуратурата.

"Това важи за всички политици", настоя обвинител №1 в държавата и допълни, че вредният PR " е вреден за държавата и за самите тях".

Още по темата
По повод думите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че срещу заместника на Цацаров Борислав Сарафов има сигнал в прокуратурата, Цацаров показа справка от ДАНС, изготвена снощи. В нея председателят на агенцията Владимир Писанчев посочва, че в агенцията няма документ за извършено престъпление от Сарафов.

В понеделник Цветанов в свойствения си неясен стил каза, че "точно главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за едно разследване, което е свързано с натиск спрямо определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което той може би има някакво пряко участие. Тази преписка обаче е потулена…"

Цацаров днес декларира, че всички свои заместници ги е предложил лично, и удобно се пропуска законовата възможност, според която той може да поиска освобождаването на всеки един от тях. И пак удобно, според главния прокурор, се пропуска и това, че той не го е сторил.

"Не ме интересува кой харесва и кой не харесва Борислав Сарафов, но е много удобно в този момент той да бъде отстрелян", заяви главният прокурор и напомни, че заместникът му е двигател на разследванията в енергетиката и срещу лица с имунитет.

"Отстрелването" му цели блокиране на тези разследвания и това няма да стане, категоричен беше Сотир Цацаров.

"Работя в екип, който до момента се справя, показа го и резултатът от доклада на Европейската комисия. Преценката кой ще бъде, и няма да бъде в този екип, по закон е моя", заключи Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase