Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска на гърба на прокуратурата да не се прави евтин PR.

Чрез медиите той призова Цветан Цветанов и Делян Пеевски да не решават проблемите помежду си на гърба на прокуратурата.

"Това важи за всички политици", настоя обвинител №1 в държавата и допълни, че вредният PR " е вреден за държавата и за самите тях".

Oще по темата
По повод думите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че срещу заместника на Цацаров Борислав Сарафов има сигнал в прокуратурата, Цацаров показа справка от ДАНС, изготвена снощи. В нея председателят на агенцията Владимир Писанчев посочва, че в агенцията няма документ за извършено престъпление от Сарафов.

В понеделник Цветанов в свойствения си неясен стил каза, че "точно главният прокурор е прикрил сигнал срещу Сарафов за едно разследване, което е свързано с натиск спрямо определени лица, за да не се разкрие дадено престъпление, в което той може би има някакво пряко участие. Тази преписка обаче е потулена…"

Цацаров днес декларира, че всички свои заместници ги е предложил лично, и удобно се пропуска законовата възможност, според която той може да поиска освобождаването на всеки един от тях. И пак удобно, според главния прокурор, се пропуска и това, че той не го е сторил.

"Не ме интересува кой харесва и кой не харесва Борислав Сарафов, но е много удобно в този момент той да бъде отстрелян", заяви главният прокурор и напомни, че заместникът му е двигател на разследванията в енергетиката и срещу лица с имунитет.

"Отстрелването" му цели блокиране на тези разследвания и това няма да стане, категоричен беше Сотир Цацаров.

"Работя в екип, който до момента се справя, показа го и резултатът от доклада на Европейската комисия. Преценката кой ще бъде, и няма да бъде в този екип, по закон е моя", заключи Цацаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 10 години

Мисля че Цацаров трябваше да си подаде оставката веднага след разплитането на костинбродската афера, докарала на власт това прогнило и корумпирано правителство и управление.

39

Анонимен

преди 10 години

Господин Цацаров мнго яко оплете конците. Язък дето толкова време играеше пряко силите си ролята на честен и неподкупен магистрат, накрая всичко се обърна срещу него.

38

Анонимен

преди 10 години

Този и пеевски лапкат от коритцето на сараите.

fallback