Борис Велчев. Снимка: Булфото, архив

Евтино твърдение, което принизява проблемите в държавата и отмества важния въпрос кой как работи. Така бившият главен прокурор Борис Велчев определи в интервю за "Труд" изявлението на ексвътрешния министър Цветанов, че бил "чул да се говори в прокуратурата как Цацаров прикрил преписка срещу заместника си Сарафов за престъпление, в което двамата са участвали".

Още по темата

"Ако ме питате дали по време на моя мандат съм срещал преписки срещу г-н Сарафов и Цацаров, веднага мога да отговоря еднозначно - не, никога. Друг въпрос е, че никой не е застрахован да се пусне срещу него някакъв клеветнически сигнал - нито главният прокурор, нито заместниците му, нито някой съдия или полицай", заяви Велчев.

По повод допълнението на Цветанов, че в прокуратурата била пратена "справка" на ГДБОП за Сарафов, той каза:
"Независимо от лекотата, с която се хвърлят обвинения срещу прокуратурата, че можела да прикрие всичко, знайте от мен - тя е достатъчно голяма, силна и отговорна институция. Познавам я добре и не мога да си представя, че това се случва. Нищо не може да бъде скрито. Много е евтин този подход да се обяснява всичко с някакви прикрити преписки", казва той.

Според Влчев в момента тя има много опитен ръководител в лицето на Сотир Цацаров.

В прокуратурата работата никога не свършва и никога резултатът от нея не е достатъчен. Колкото и
бандити да бъдат пратени в затвора, на тяхно място идват нови. Каквото и да правиш, повечето хора го оценяват като недостатъчно.

А скандалите, раздухвани от обвиняеми и политици, така че прокуратурата да се окаже в окото на буря, Велчев  коментира така: "Когато те въвлекат в скандал и нямаш избор, освен да се окажеш в него, много е важно да се държиш достойно и да не падаш на ниско ниво. Ако не зависи от теб началото на скандала, то от теб зависи до края да се държиш на нивото на институцията, която ръководиш. Мисля, че прокуратурата се държи достойно."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase