Андрей Ковачев. Снимка: Булфото
fallback

Въвеждането на задължително гласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него. Всички видяхме кой скочи най-яростно срещу тази идея - това са онези политически сили, които ще изгубят възможността да манипулират обществото. Това заяви в Бургас евродепутатът от Европейската народна партия д-р Андрей Ковачев от ГЕРБ, цитиран от БТА.

Oще по темата

Днес в морския град той се срещна с членове от младежката структура на партията в Бургас.  Според д-р Андрей Ковачев електронното гласуване и въвеждането на електронно правителство е начин България да се пребори с корупцията.

По-рано тази седмица президентът Росен Плевнелиев поиска референдум по три въпроса, който да се проведе заедно с евровота. Той настоява гражданите да кажат мнението си за и против електронното гласуване, за и против задължителния вот, за и против мажоритарния вот.

ГЕРБ твърдо подкрепят и трите идеи и вече обявиха, че са готови да инициират събиране на подписи за референдума ако НС отхвърли искането на президента за насрочване на референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен [60]Плаши ме не откровено глупавият ти коментар ами броят плюсове които си събрал. На теория могат да управляват и ако са избрани от триста хиляди души. Ама ако гласуването е задължително идея си нямаш в какъв разход ги вкарваш за кебапчета, мани това ама и хора които не гласуват омерзени от ситсемата ще си замъкнат *** да гласуват, ами ако не пуснат невалидна бюлетина а в последният момент решат да ги накажат гласувайки за политическият опонент... Това си е голям страх...

48

Шуши

преди 10 години

На референдума макята му е кой пише въпросите!!! При белянския референдум въпроса беше преформулиран от ГЕРБ както им беше угодно и видете шо стана.... НИЩО!!! ...съсипаа референдума!!! Сега па на тоя гейбърскио референдум въпросите ги пише Президенто /ама БСП-то ша ги преформулира, естествено както им е угодно на тех/ ... та ша видим кво и как нема да излезе! Важното в случая е кой оформя въпросо!!!!Квото почукало, такова се обадило! казва народа

47

Шуши

преди 10 години

Вторият въпрос - всеобщо и задължително гласуване - може да се отсвири безболезнено с питане до КС дали не е противоконституционен, а той вероятно ще се окаже такъв. Третият, за гласуване по интернет, може да се постави като въпрос на доказване на абсолютната сигурност на интернет и запазване анонимността на вота. Могат да се използват изгодно примери като днешното съобщение, че са хакнали Yahoo.Такива мисли ме спохождат 'на първо четене'.

fallback