Андрей Ковачев. Снимка: Булфото

Въвеждането на задължително гласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него. Всички видяхме кой скочи най-яростно срещу тази идея - това са онези политически сили, които ще изгубят възможността да манипулират обществото. Това заяви в Бургас евродепутатът от Европейската народна партия д-р Андрей Ковачев от ГЕРБ, цитиран от БТА.

Още по темата

Днес в морския град той се срещна с членове от младежката структура на партията в Бургас.  Според д-р Андрей Ковачев електронното гласуване и въвеждането на електронно правителство е начин България да се пребори с корупцията.

По-рано тази седмица президентът Росен Плевнелиев поиска референдум по три въпроса, който да се проведе заедно с евровота. Той настоява гражданите да кажат мнението си за и против електронното гласуване, за и против задължителния вот, за и против мажоритарния вот.

ГЕРБ твърдо подкрепят и трите идеи и вече обявиха, че са готови да инициират събиране на подписи за референдума ако НС отхвърли искането на президента за насрочване на референдум.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase