Снимка: БТА
fallback

Подслушвали са не само мен, но и други лица. Целта е да се контролира опозицията. Това заяви тази сутрин по телефона в ефира на Нова тв Цветан Цветанов по повод изнесените данни от неговия адвокат Менко Менков, че доскоро е бил подслушван.

"Обвиненията, по които ми се търси някаква отговорност, са извършени по твърдение на прокуратурата през 2009 и началото на 2012 година. По делото, към които са приложени тези разузнавателни средства, е от 2012 година за подписана заповед от мен при уволнение на служител и изплатено обезщетение, което се полага по закон. Кое налага използването на СРС-та, при положение че аз не съм административен ръководител на ведомството към настоящия момент?", попита Цветанов.

Oще по темата
Той отхвърли възможността да е бил подслушван по друго дело.

"Това е делото, по което предявиха всички доказателства до този момент. И там беше намерено и това писмо, което показва, че са подслушвали не само мен, но и други лица. В случая е намерен някакъв формален повод, за да може да се приложат СРС-та, за да се контролира опозицията и разговорите и срещите, които провеждаме на национално и международно ниво", обясни още бившият вътрешен министър.

Според него няма как да са използвани СРС-та от страх да бъдат "замитани" следи, тъй като всички налични доказателства се намират в съответната дирекция.

Цветанов не си спомни за какво му се е карал Бойко Борисов. За този разговор лидерът на ГЕРБ призна вчера и заяви, че е достигнал до БСП и ДПС.

"От всичките им изказвания разбирам, че те знаят неща, които не би трябвало да знаят, защото съм ги говорил само с Цветанов“, заяви Борисов по повод изказвания на опозиционни лидери. Борисов каза, че преди два дни сериозно се "накарал" на Цветанов, а на другия ден Местан предположил, че лидерът на ГЕРБ пуска Цветанов по „бобслея“.

"Откъде знае той, че го пускам по бобслея? Кой знае моите разговори с Цветанов и защо? Виждате ли колко въпроси имаме към т.нар. управляващи“, каза Борисов.

"Не мога да възпроизведа разговора. На ден водя много разговори, с много хора. Това ще бъде установено със запазените СРС-та", измъкна се Цветанов.

Той не даде ясен отговор и на твърденията, че по негово време е имало 1300 операции на специализираните служби, от които 700 с показни арести и насилие без основание. За други 200 пък се провели без писмено разпореждане, което ги прави абсолютно незаконни.

"Аз не мога да си представя че основната цел на новото ръководство е да анализира всички полицейски операции, които са проведени през периода 2009-20013 година, защото ще отнеме много време и ресурс. Няма как за толкова кратко време да бъдат проверени тези 1300 операции. Министърът е политическо лице и всяко една от 28-те дирекции в страната имат оперативна свобода, със съдействието на прокуратурата, да извършва акции. Това са внушения и пропаганда на сегашния министър. По същия начин беше и информацията за Христо Бисеров, която се съдържала в една агенция извън националната сигурност и публично щяха да бъдат оповестени инетересни факти. Къде са те?", допълни Цветан Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Дръндер

преди 10 години

Това лъжливо....има много избирателна амнезия, сякаш, към него не валяха същите обвинения! Ама друго е да си от другата страна на бариерата! Всичко се връща! И на тези дето дерибействат сега ще им се връща, както стана с ГЕРБ! Карма!

87

Анонимен

преди 10 години

Цветанов бил много учуден защо изобщо проверявали ювелирните му акции, които се оказаха в пълната си степен извън закона и дори такива, че само устно е посочвано кой да бъде проснат по очи, ей тъй на. Ама как, мига на парцали Цветанов, регионалните дирекции имаха пълна свобода Бившият МВР-министър направи позорен опит да набута на пангара шефовете на регионалните дирекции на МВР, след като и *** в дирекциите прекрасно знаят, че без думата на Цветанов същите регионални негови слуги не смееха дори да пръднат

86

М.А.

преди 10 години

НЯКОИ МЕДИИ ПРЕКАЛЯВАТ С ТОЗИ ЦВЕТАНО ДНЕС НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ ОТДЕЛИХА 40 МИНУТИ ДА СЛУШАМЕ ГЛУПОСТИТЕ НА ЦВЕТАНОВ А КОГАТО ИСКАХМЕ ДА ЧУЕМ ЗА ЛИХВИТЕ ОТ ДРУГИЯ ГОСТ ПРЕТУПАХА НЕЩАТА ЗА АНА И ВИКТОР ПО ВАЖЕН БЕШЕ ЦВЕТАНОВ НИЩО ЧЕ НИКОЙ НЕ ГО СЛУША - МОЛЯ НОВА СЪВЗЕМЕТЕ СЕ КРЪСТЕТЕ СИ ТЕЛЕВИЗИЯТА НА Б.Б. ИЛИ НА Ц.Ц.

fallback