Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов подкрепи протестите на студентите срещу правителството на “срамната тройна коалиция на БСП, ДПС и “Атака”.

Oще по темата
"Подкрепям протестите на студентите. В същото време дори не допускам, че някой би си помислил да изпрати полиция и да използва сила срещу мирно протестиращи млади хора", коментира Борисов в профила си във Facebook.

Той обаче не е убеден, че с окупацията на учебни заведения вече може да се постигне сваляне на правителството.

Според Борисов управляващите са глухи за гласа на студентите и на всички протестиращи.

“В ГЕРБ продължаваме да настояваме за незабавната оставка на кабинета „Орешарски“ и разпускане на Народното събрание и призоваваме за общи опозиционни действия с позволените от закона средства. Общ национален митинг пред парламента е едно от тези възможни действия”, смята лидерът на ГЕРБ.

С аргумента, че на територията на университетите не се прави политика, Борисов призовава студентите да излъчат свои представители и изразява готовност още утре да обсъди с тях в централата на ГЕРБ политическите им искания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

223

Анонимен

преди 10 години

Добър манипулатор. Или пък има балъци да ги манипулира. Изглежда няма да си плати за съсипването на държавата, кражби и т.н. щом дава все още изявления.

222

Анонимен

преди 10 години

Мазна комунистическа муцуна, крадец, убиец ,мутра ,винету! дано цацаров му повдигне обвинение за всеки един от самозапалите се хора!

221

ognyanz

преди 10 години

Това, което се върши в университета не трябва да се политизира. БСП и ДПС щяха да направят по-добре ако изобщо не го коментираха. Сега е ред на бат' Бойко да изръси и той някой от своите бисери, и се заформя политическото шоу, а с това само се помага на тези, които са вътре да се представят за жертва на политическо преследване. А работата е съвсем проста: има незаконно заемане на държавна собственост и окупаторите полицията трябва да го изкара навън, и да ги осъдят по късата процедура.

fallback