Снимка: Bulgaria On Air

БСП не е променяла позицията си по казуса „Белене“. Ние продължаваме да бъдем твърдо за строежа на атомната централа“, каза в ефира на Bulgaria On Air депутатът от Коалиция за България Красимир Янков.

Според него темата е деликатна заради течащото в момента арбитражно дело.

„Нито един представител на ръководството на БСП до момента не е изразявал мнение срещу проекта АЕЦ „Белене“. Нашата позиция е, че трябва да има седми блок в АЕЦ "Козлодуй" и нова централа в Белене, трябва да развиваме ядрената си енергетика“, заяви още Красимир Янков.

Още по темата

АЕЦ „Белене" е най-добрият проект, който в момента се осъществява в Европа, от гледна точка на сигурността, добави той.

По думите му централата ще бъде изградена на базата на еволюционен подход, който е по-сигурен и безопасен в сравнение със серийния проект, приложен на 1000 МВт блокове 5 и 6 в АЕЦ "Козлодуй.

Няма отстъпление от предизборните ни ангажименти, отсече още Красимир Янков по повод обвиненията на Ивайло Калфин.

Възмутен съм от това, че членове на БСП, някои от които са част от висшето партийно ръководство - Националния съвет на БСП, използват други обществени и политически формации, чрез които да заявяват политическа позиция. Не мисля, че е нормално поведение на хора, приели конкретна политическа и партийна кауза. И в този ред на мисли искам да подчертая, че устава на партията важи за всички, както правата, така и задълженията. Предложенията, направени от цялата страна, категорично показват, че БСП ще има изключително силна листа с подготвени и авторитетни личности, а АБВ определено не се радва на подобна подкрепа“, обясни още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase