Красимир Янков. Снимка: БСП

Кой от предизборните ангажименти на БСП не е в процес на изпълнение за шестте месеца управление на правителството? С този въпрос се обърна към делегатите на общинската партийна конференция на БСП във Варна народният представител от Коалиция за България и организационен секретар на левицата Красимир Янков. Повод за това бяха упреците на Ивайло Калфин, че БСП отстъпва от предизборните си ангажименти.

„Такива са реалностите – ние имаме 84 народни представители и не можем еднолично да решаваме.  Но въпреки това – категорично мога да заявя, че няма отстъпление от предизборните ни ангажименти“, категоричен е Красимир Янков.

„В последните дни чрез медиите се внушават два пункта на  „отстъпление“ – плоският данък и АЕЦ „Белене“. По отношение на плоския данък  - още в бюджета за тази година е заложено хората с доходи до размера на  минималната работна заплата да бъдат освободени от данък.Това означава, че първата стъпка към промяна на данъчното облагане е направена“, посочи Янков.

„Темата „Белене“ – трябва да сме деликатни и пестеливи в изявленията си във връзка с течащото в момента арбитражно дело. Но нито един представител на ръководството на БСП до момента не е изразявал мнение срещу проекта АЕЦ „Белене“. Нашата позиция е, че трябва да има седми блок в Козлодуй и нова централа в Белене, трябва да развиваме ядрената си енергетика“, заяви Красимир Янков.

Според него създаването на конкурентна листа от кандидати за евродепутати не работи за разширяване влиянието на БСП.

По думите му с действията си, с  критиките към ръководството на БСП и правителството,  участниците в  АБВ  правят услуга за предстоящите избори единствено на партия ГЕРБ, те облагодетелстват единствено основния политически опонент на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase