Цветлин Йовчев Снимка: БТА

Ръководството на МВР – и политическото, и професионалното, стои зад всички служители на МВР. Това отсече вътрешният министър Цветлин Йовчев на въпрос какво се случва по казуса с Волен Сидеров и скандала във Варна.

При него пострада и полицай, за когото се твърди, че е бил ударен от лидера на "Атака". Йовчев отказа да даде подробности, като обясни, че такава информация може да се предостави само от наблюдаващия прокурор.

Аз съм наясно. Аз за себе си имам формирана позиция. Имам достатъчно обективна представа какво се е случвало. Аз ще подкрепя всеки един служител, особено когато, спрямо който и да било служител на МВР, се прави опит да се окаже политически натиск, заяви вътрешният министър.

Още по темата
По негови думи главният секретар е разговарял с полицая, за да го увери, че МВР стои зад него.

Вътрешният министър коментира и появилите се информации за списък с незаконно подслушвани по времето на ГЕРБ.

Издал съм заповед, с която искам да се извърши проверка във всички структури на МВР, които имат право да използват СРС-та за целесъобразността, по която са използвани те, обясни той.

Вицепремиерът коментира и ареста на протеста днес на Бисер Миланов и на негови сподвижници.

Няма действия спрямо протестиращи. Задържането е извършено за криминални деяния, извършени преди това и е съгласувано с прокуратурата. Всичко, което се прави, е да не се допусне да станат сблъсъци, заяви той.

В МВР се върви към повишаване на възнагражденията. В последните 4-5 години това не е правено в министерството. По негови думи това е една от стъпките към подобряване условията на труд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase