Ивайло Калфин. Снимка: архив, Булфото
fallback

АБВ ще регистрира листа за евроизборите и това ще бъде обявено малко по-късно днес, съобщи пред БНР бъдещият й водач Ивайло Калфин.

"Имам огромна благодарност към тези хора, които ме номинираха и имах доверието им. Имах разговори с ръководството на БСП, включително и през последните дни. Надявам се те да ми дадат публично оценка", коментира той оттеглянето си като водач на социалистите ни в Европейския парламент.

Oще по темата
Калфин допълни, че ако е искал спокоен живот на евродепутат, е щял да си мълчи, но в последно време се натрупали доста разлики във виждания и в прилагани политики.

"За БСП работя от много години и на различни постове. Винаги съм работил искрено и с резултати. Ако погледнете последните години, видите накъде върви страната, се вижда, че който и да управлява, се губи доверието към институциите. Все повече се преплитат бизнес интереси с политически интереси. Трудно ми е да кажа, че правителството на БСП не спомага за това нещо", категоричен бе той.

По думите му все повече смислени и свестни хора излизат от политиката и тя се пълни с хора, на които едва ли някой може да се сети за имената им.

По повод критиките към президента Първанов за връзки с олигархията, той отбеляза, че се дават от хора, които до вчера никой не е познавал, докато бившият държавен глава е от доста години в политиката.

На обвиненията, че "АБВ" работи в полза на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Калфин коментира: "Има редица принципни въпроси, на които трябва да се дадат отговори. И аз съм ги поставял – като се започне от назначението на Пеевски, мине се през отношението към Волен Сидеров, по принцип не само с последния инцидент, мине се през липсата на прозрачни правила в коалицията и незнание какви са приоритетите и кой какво прави в нея. За всичко това носи отговорност кой – Първанов, Борисов или някой друг?", попита риторично той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

111

преди 10 години

Кой , активира АБВ/Алтернатива за Бойково Възраждане/-!?Кое е свързващото звено между Борисов и Първанов !?- СИККога и как СИК намери своята ниша и възход!? - при управлението на БСП с председател Първанов.А сега познайте дали Герб и АБВ ще са заедно за изпълнение на бизнес поръчки!?

46

тревога

преди 10 години

Не им се връзвайте на БСП -рите,това е номер за да уловят по вече гласове и неутрализират последиците от гафовете на Правителството.Те са върховни лицемери,няма никакво разцепление,всичко е игра водена от дълбоко задкулисни играчи които управляват всичко,същите които държат списъците на ДС,списъците на получилите парички по указ 56 и т.н.

45

Demos

преди 10 години

Не знам кое кой обслужва, но помнете ми думата, големият губещ от този цирк ще бъде ГЕРБ!

fallback