Снимка: архив, Булфото

Антон Кутев от БСП обяви, че обявяването на паралелен проект на президента Георги Първанов е огромна грешка.

Според него възродената формация "АБВ" може да събере максимум 2-3% на предстоящите евроизбори, но те ще дойдат от левия електорат, от привържениците на БСП.

Още по темата

По думите му те няма да получат подкрепа от дясно и от център.

"Това, което правят Първанов и Ивайло Калфин, е чисто приятелско БСП. Нито той щеше да бъде евродепутат без БСП, нито Георги Първанов щеше да има мандат без БСП. Много хора са се опитвали да правят това, което прави сега Първанов и всички са се провалили", коментира Кутев пред Нова тв.

Според него в БСП чуват всичко, което Първанов говори, но много пъти лично той не е бил съгласен с него и го е казвал в прав текст.

"Едно от големите му обвинения е, че са се затворили в тесен кръг и се взимат решения. Но сегашните му действия показват, че той се е затворил в тесен кръг и взима решения", категоричен бе той.

По думите му партията никога не прощава предателството.

Антон Кутев подчерта, че БСП е партия с изключителен инстинкт за самосъхранение и допълни, че не ръководството, а самата партия реагира по този начин.

"осега никой не е притискан и не му е казвано да не ходи или да не участва, но се надявам, че Първанов ще смени посоката и ще осъзнае огромната грешка, която прави", изрази той надеждата си.

Той все пак призна, че в лявото пространство има място за нови проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase