Красимир Велчев. Снимка: архив, БТА

Председателят на парламента Михаил Миков официално обяви, че депутатът от ГЕРБ Георги Марков е подал заявление за напускане на ПГ на ГЕРБ. Той става независим народен представител.

Парламентарната група на ГЕРБ се оказа незапозната с решението на доскорошния си народен представител.
“Няма какво да коментирам, няма такъв факт“, заяви Димитър Главчев от ГЕРБ. Темата не била обсъждана в парламентарната група на ГЕРБ.

Още по темата
„Кои са тези политкомисари?“, попита Главчев на въпрос как ще коментира изказването на вече напусналия Марков, че не понася начина на управление на парламентарната група на ГЕРБ.

„Това е лично негово решение“, заяви пък Красимир Стефанов от ГЕРБ. Особено лаконичен беше и друг представител на опозицията – Ивайло Московски. Той обясни, че става въпрос за лично решение, не знае кои са тези политкомисари.

Изненадан беше и зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев.

„Научих го от медиите.“, заяви Велчев. По думите му Марков не е давал никакви индикации, че има несъгласия с политиката на парламентарната група.

"Човек, ако реши нещо да направи, той от девет кладенеца вода ще извади, за да си докаже това, което иска да направи. Въпрос на морал, аз бих постъпил по друг начин. Ако нещо не ми харесва в ПГ, аз ще напусна парламента, не групата“, каза Велчев.

Той се спря и на работа на ДАНС и изказвания, че агенцията започва да действа като 6-и отдел на ДС. По думите на Велчев действа репресивен апарат в държавата. Той обаче обясни, че не може със сигурност да върже това с решението на Марков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase