Снимка: архив, Булфото

Наемането на цял влак не е нещо необичайно, коментира транспортният министър Данаил Папазов.

Пред bTV той посочи, че е изключително доволен от високите финансови постъпления през съботния ден, когато от ДПС осигуриха железопътен транспорт на симпатизантите си, за да се включат в митинга на Орлов мост под надслов: "Да" на свободата, "не" на омразата!

Още по темата
Министър Папазов обаче отказа да посочи точните фирми, лица и организации, които стоят зад наемането на влаковите композиции с аргумента, че не разполага с такъв тип информация.

Още в петък привечер обаче из медиите плъзна информацията, че това е партията на Ахмед Доган, която е броила хиляди левове, за да докара поддръжниците си до София.

Впоследствие стана ясна и точната цифра - ДПС са внесли по сметките на БДЖ 70 000 лева за двата влака със симпатизанти, пресметна ги изпълнителният директор на железниците Християн Кръстев.

"Имаме и други такива влакове, които се организират. Става много лесно. Обръщате се към ръководството на Български държавни железници със съответно желание за съответна организация на влак, заплащате и се получава услугата", уточни днес схемата министър Папазов.

На въпрос дали е доволен от постъпленията на БДЖ за 16 ноември, той отговори: "Естествено, че сме доволни! Това е доста голям приход за български държавни железници. Ние се интересуваме единствено от финансовия резултат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase