Лютви Местан и Сергей Станишев. Снимка: БТА

Лидерът на ДПС Лютви Местан благодари на всички симпатизанти и членове на БСП и ДПС, които дойдоха на митинга на двете партии в столицата. Той нарече събитието „историческо”.

Благодаря ви, че изпълнихте най-широкия булевард в столицата и в България с толкова много позитивна енергия. Нека да бъдем искрени и доблестни. Аз знам, че има нещо особено в този митинг – той е в някаква степен исторически, заяви Местан. По негови думи това е първият митинг, който събира 60-70 хиляди членове и симпатизанти.

По думите на лидера на БПС това, което събира тези ора на едно място е демокрацията и „България, която е над всичко”. „Нямам притеснение да кажа – в името на България ще преодолеем и политическите си различия. Това е наш политически и синовен дълг”, подчерта Местан.

Председателят на ДПС Лютви Местан отбеляза, че този митинг е политически, но надсловът "Не на омразата", го издига над политиката и прави всички участници в него "велики, защото издигат гласа на любовта".
Лидерът на ДПС се обърна и към премиерът Пламен Орешарски, който също присъстваше на събитието.

По негови думи правителството на Орешарски е поело властта след от най-престъпното и крадливо управление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Чака ви много трудна задача – да възстановите демокрацията, справедливостта, да размразите заплатите и пенсиите, каза лидерът на ДПС.

Той не пропусна да отправи критики към Борисов и заместника му Цветан Цветанов, които според Местан знаят само до рушат.

„Г-н премиер, искам да ви уверя, че ако днес на този площад са 70 000, ако е необходимо ще станем и 170 000 и вие ще имате подкрепа да възстановите страната след батака, в който я вкара Бойко Борисов, каза Местан.
„Членовете и симпатизантите на ДПС често казваме – и ние сме деца на майка България, нека словото ми завърши с мощно – България”, призова Местан и бе подкрепен със скандирания от множеството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase