Снимка: Булфото

Хиляди граждани се събраха за митинга на Орлов мост в подкрепа на правителството. Автобуси и влакове извозваха симпатизанти от цялата страна.

Премиерът Пламен Орешарски, председателят на парламента Михаил Миков, лидерът на ДПС Лютви Местан, министри от кабинета и депутати се събраха на "Орлов мост", за да се включат в националния митинг в подкрепа на правителството под наслов "Да на свободата, "не" на омразата".

От бул. „Цариградско шосе” се стичаха групи от хора, които се вливаха в митинга. Засилено е полицейското присъствие в района,  движението е блокирано. Шествието е организирано от БСП и ДПС.

Митингът започна с изказвания на млади хора, студенти, които се обявиха против окупацията.

Пред събралите се хора говориха премиерът Пламен Орешарски и лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан. Шествието продължи към Министерския съвет и президентството. Студенти викат „Оставка” от терасите и стълбите на Софийски университет „Св. Климент Охридски” към преминаващото шествие на БСП и ДПС. Участниците в митинга обаче не им обрънаха внимание. 

След това симпатизантите минаха през парламента и скандираха "Подкрепа", а като преминаваха покрай сградата на държавния глава, викаха "Оставка". 

Митингът в подкрепа на кабинета приключи пред сградата на Министерския съвет. Премиерът Пламен Орешарски благодари на събралите се за подкрепата и каза, че с общи сили ще успеят да нормализират ситуацията в държавата.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък добави, че няма да позволят на мафията да се върне във властта. Шествието премина без инциденти.

Движението в двете посоки по бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до алея "Яворов" е спряно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase