Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Снимка: БТА

Ще сезираме Европейския парламент, ЕНП и Конституционния съд за погазване на Конституцията от страна на министър-председателя чрез ограничаване правото на всеки човек да изразява свободно мнението си и отправяне на директни заплахи за уволнение.

Това заявява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов чрез социалната мрежа Facebook по повод изказването на премиера Пламен Орешарски, че се стреми да освобождава администрацията от политически пристрастни фигури.

Още по темата
Вчера на среща с представители на граждански и неправителствени организации премиерът заяви: "За мен саботирането на дейност на което и да е ведомство не е най-добрият начин да служи всеки държавен служител на държавата си, мисля, че той прави обратното в такива случаи".

„Орешарски трябва незабавно да си подаде оставката. Изказването му,  че ще уволнява протестиращите служители на администрацията, освен че е неморално, е и противоконституционно. Освен това има безспорни доказателства, че това вече се прави. Видеоматериали показват как полицията записва данните на протестиращите (бяха ни предоставени жалби от потърпевши, които ние вече сме изпратили в Брюксел)“, възмути се Борисов. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase