Петър Чобанов. Снимка: Булфото
fallback

По 50 лева коледни добавки ще получат пенсионерите с пенсии до 251 лева, съобщи финансовият министър Петър Чобанов в предаването "Седмицата" на Дарик. Финансист №1 бе категоричен, че подкрепя този вариант, предложен от социалния министър Хасан Адемов.

Петър Чобанов обясни, че до средата на 2014 г. трябва да има яснота за повишаването на възрастта и стажа за пенсиониране.

Oще по темата

"Възможно е МВФ да ни разкритикува за спирането на пенсионната реформа, но временното й прекратяване ще остави глътка въздух и възможност да се седне на масата за преговорите", посочи финансовият министър, според когото трябва да се върви към увеличаване на възрастта за пенсиониране.

Петър Чобанов бе категоричен, че приходите в актуализирания бюджет могат да бъдат изпълнени и нова актуализация на тазгодишния бюджет няма да се наложи. Финансовият министър посочи, през октомври са надхвърлени плановете за събираемост на НАП.

Петър Чобанов посочи още, че до края на годината могат да бъдат осигурени нужните пари за справянето на ситуацията с бежанците. По думите на финансовият министър става въпрос за сума, която е малко под 20 млн. лева.

"Целите, които си поставяме, са съобразени с икономическия цикъл", заяви още Петър Чобанов. По думите му заложеният дефицит от 1,8 на сто и увеличаването на дълга на страната ни догодина не води до свръхзадлъжнялост. Още повече, че в средносрочната рамка за страната ни е предвидено намаляване на дефицита. Ето защо по думите на финансовият министър "разхлабване на коланите няма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Бай Ганьо

преди 10 години

Оправия няма! Само с автомата! Доста *** има за разчистване!

50

....

преди 10 години

До БОР-ЧВОРТикво, това го правеше бате ти Боко тиквата :) Спри да дрънкаш глупости .... А за другите с над 250 лв. няма да има добавки така ли, това е дискриминация на възрастните хора, лешяди такива!!!!! Нима на другите им стигат парите бе, буклуци!!!

49

МИНЪОР

преди 10 години

За здраво работилите при соца коледни няма.Коледни само за съботъорите на сица.

fallback