Спецполицай извежда Гуцанов от дома му през март 2010 г. Снимка: Impact Press Group

Левият депутат Борислав Гуцанов обяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов не му се е извинил заради показния му арест при акция "Медузите" през 2010 г.

По думите му с дясната ръка на Бойко Борисов се разминават по коридорите на парламента, но не го е спирал и не признавал, че задържането му е било грешка.

Вчера бившият МВР шеф обяви, че двамата вече са разговаряли и са се разбрали, че "животът продължава".

Още по темата
"Само се поздравяваме в парламента. Всеки политик трябва да намери момента, в който да може да се извини, ако го осъзнава, защото иначе си оставаш посредствен", обяви днес Гуцанов пред ТВ7.

Само преди дни съдът в Страсбург осъди България да плати на семейството му 44 000 евро обезщетение за упражнено върху тях полицейско насилие.

Dnes.bg припомня, че по време на операцията спецчастите разбиха вратата на къщата на семейството му във Варна и Гуцанов бе арестуван под дулата на оръжията и пред погледа на децата и съпругата му.

"Как може в страна от ЕС да се допуска такава полицейщина? Трябва да сведем до минимум възможността да се провеждат подобни политически акции", обяви още депутатът от БСП.

По думите му акция "Медузите" е спомогнала по насилствен начин ГЕРБ да вземат управлението в морската ни столица.

Борислав Гуцанов настоя още, че полицейщината не води до развитието на икономиката.

"За мен не става въпрос за парите, а за това, че трябва да има справедливост. Това е причината да заведа дело в Страсбург, защото това е институцията, която наблюдава какво се случва в правната система на страните членки. Системата у нас бе под натиск. Няма как да забравя акцията. Белегът, който остава, не може да бъде заличен", добави социалистът.

Той обяви, че целта на сегашното правителство е да бъдат сведени до минимум възможностите на хората във властта да използват подобни репресивни методи срещу опонентите си.

В заключение Борислав Гуцанов обяви, че част от присъдените от Страсбург пари ще дари за създаване на фонд за надарени лица във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase