Бойко Борисов Снимка: архив, Булфото

ГЕРБ не искат да са конструктивна опозиция, а деструктивна. Това стана ясно от думите на лидера на партията Бойко Борисов. Не искаме да сме конструктивни, заяви Борисов. Да, разбира се, беше краткият му отговор на въпроса дали в такъв случай партията му иска да е деструктивна

Днешното заседание на Народното събрание е напът отново се провали. ГЕРБ бяха в пленарната зала, но отново не се регистрираха, въпреки че днес трябваше да се направи нов опит да се обсъжда вотът на недоверие, който те внесоха. В момента депутатите са в почивка, след която ще има втора регистрация.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашното изказване на лидера на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ се държат като кавалер, който седмици наред ухажва една дама, накрая тя се съгласява да излезе с него на вечеря, а той не отива.

Още по темата
Аз с такава дама като Станишев не искам нито да обядвам, нито да вечерям, камо ли да нощувам. Такава дама да си я държат БСП, каза той.

Мнозинството ги няма. Това е тяхна грижа, заяви той по повод на кворума. 10 депутати от БСП и ДПС ги няма, заяви той и допълни, че в зала са се регистрирали 110 депутати.

Това правителство трябва незабавно да си подаде оставката, заяви още експремиерът.

Ще внесем пак вот. Нека да се съберат., заяви Борисов на въпрос на Dnes.bg дали правителствното няма да падне по-лесно, ако все пак се стигне до вот на недоверие.

Борисов отново призова незабавно и председателят на НС Михаил Миков да подаде оставка.

Мишо Миков трябва незабавно да си подаде оставка, той не може да осигури заседание на парламента, заяви Борисов.

Той отново заяви, че партията му има желание да дебатира, но няма тази възможност, тъй като мнозинството го няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase