Цецка Цачева. Снимка: архив, Булфото
fallback

Бившата парламентарна шефка Цецка Цачева изрази съмнение, че идеята за създаването на Министерството на инвестиционното проектиране (МИП) е дело на премиера Пламен Орешарски.

"Това е политическо решение и зад него прозират чисто политически решения. Начинът, по който се мисли да фунционира това министерство, се изземват функциите на общините", категорична бе тя пред Нова тв.

Попитана изрично кой е авторът на тази идея, тя отговори, че това са лидерите на трите управляващи партии, тъй като това е начин да бъде разделено старото Министерство на регионалното развитие и благоустройството и да има министър и за другата управляваща партия.

Според нея това министерство е създадено, за да отговаря за огромните средства, идващи от европейските фондове. По думите й обаче липсват организационните дейности, които да го накарат да заработи на практика.

"Това е министерството, което отговаря за едни огромни средства, които се очакват по европейски програми. Неслучаен е фактът, че проекти, които са със стойност над 10 милиона, се концентрират изцяло в една административна структура. Структура, която четири месеца след началото на кабинета "Орешарски", все още несъществува, структура, която не работи. Извършени са само промените в законите, но липсват наредбите", категорична бе Цачева.

В разговора се включи и Емил Костадинов от "Коалиция за България", който обяви, че депутати на БСП също са възроптали срещу създаването на министерстово на инвестиционното проектиране.

За разлика от Цачева, той предположи, че МИП е идея на премиера Орешарски и обяви, че категорично я подкрепя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 10 години

Цецка Цачева е номер едно!

9

Elsa Parini

преди 10 години

Kuklo ste te skasam

8

Radkov

преди 10 години

novo pero za bg agenti i bg partiini bakshishi - prosto kazano. bez da se smyatat prihodite ot prodajbite na bg orajia i bg boepripasi.

fallback