Неделната тапа на "Хемус". Снимка: мРепортер
fallback

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева се извини за вчерашните километрични задръствания на автомагистрала "Хемус".

"Моля гражданите за търпение, извинявам се за неудобството, което сме създали, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме. Предстои есенен сезон и със започването на валежите спират строително-монтажните работи", обясни тя.

Oще по темата

По думите й образувалата се вчера близо 30-километрова колона по аутобана се дължи на липсата на обходен маршрут.

Dnes.bg припомня, че часове наред изнервени шофьори се редиха на опашка, започваща от 22-ия километър на автомагистралата, или след последния тунел Витиня, за да се приберат в столицата.

На въпрос ще бъдат ли помолени строителите да приключат дейностите по пътя по-рано, Терзиева каза днес, че строителите работят по договор и график и те са помолени за възможно по-ранно приключване на работата им.

"Възложила съм на Агенция "Пътна инфраструктура" да следи и контролира изпълнението на работата доста отблизо", допълни министърът.

Само преди дни от АПИ обявиха, че е започнал ремонтът на виадукта при село Елешница от автомагистрала "Хемус" - от км 4+150 до км 8+050.

Тогава оттам допълниха, че до 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна-София) и движението ще се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Андрей Асенов

преди 10 години

Госпожо Терзиева,вместо да се извинявате наляво и надясно,можехте да помислите как може да се избегне такава ситуация.Като например служителите на КАТ можеха да пропускат колите пътуващи за София в трите ленти на насрещното платно,защото движението за Варна беше никакво.Три коли за половин час.Или да се отворят две ленти за прибиращите се автомобили.Добре че поне нямаше катастрофи катастрофи че иначе пак щяхме да стоим с наведени глави.Но не,Вие може би си стояхте някъде на хладно и пивко място.

50

Анонимен

преди 10 години

Какво искате от жената ве!Нали се е извинила!Ама, че сте нахални!

49

dd

преди 10 години

ИМА обходен маршрут, но е в отвратително състояние, което можеше за 10-ина дена да се стегне и част от трафика да мине оттам. Сноши минах по обходния път, който въпреки лунните си кратери отнема 10 минути за преминаване (влизане в София), а не 3 часа в задръстване.Като знаят, че ще правят такова затваряне, нека пипнат малко стария път,все е някаква помощ! Нека не забравяме, че този ремонт, както и другия на "Тракия" се планира и "изпълнява" от хора, които празнуват 09 септември като свят ден!!!!

fallback