Снимка: архив, Булфото

В момента се извършва ремонт на пътната настилка на виадукта при село Елешница от автомагистрала "Хемус" - от км 4+150 до км 8+050, съобщиха от АПИ.

Оттам допълват, че до 11 октомври ще бъде затворено изцяло лявото платно (посока Варна-София) и движението ще се осъществява двупосочно по другото пътно платно на виадукта.

От пътната агенция допълват, че от 10 септември ще започнат строително-монтажните работи на виадукта при село Церово от автомагистрала "Тракия".

Още по темата
В посока от Пловдив към София движението ще се извършва в две ленти на движение, а в посока от София към Пловдив - в една лента.

През първите два дни от ремонтните дейности ще се правят геодезически замервания, за да се прецени поведението на конструкцията при промененото натоварване.

Шофьорите могат да ползват алтернативен маршрут при ремонта на виадуктите при км 61 и км 67, припомнят от АПИ, след като последните 15 дни заради ремонтите се образуват километрични опашки и тапи заради реконструкцията на двата виадукта край "Вършилата" и при село Церово.

Необходимо е водачите да спазват указанията на контролните органи, да карат внимателно и да спазват необходимата дистанция, настояват от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase