Росен Плевнелиев. Снимка: БТА
fallback

“Мотивите, с които наложих вето на актуализацията на бюджета, бяха принципни, а не политически", заяви президентът Росен Плевнелиев в Банско.

Не виждам какво лошо има в това да се иска повече прозрачност при мотивирането на разходите и да бъде оповестено за какво ще се харчи планираният дълг“, каза Плевнелиев и призова правителството за „повече амбиция“ при реализацията на приходната част на бюджета.

Oще по темата

Държавният глава подчерта, че очаква стойностен дебат в Народното събрание по мотивите, с които е върнал за ново обсъждане предложените промени в Закона за държавния бюджет за 2013 г., с което да се гарантира прозрачност и яснота по отношение на разходната част на бюджета. 

Президентът категорично отхвърли обвиненията, че с наложеното от него частично вето е разделил нацията. „С действията си доказах, че работя за обединението ни около общи ценности и принципи. Какъв по-добър начин за обединение има от това да се изисква прозрачност в държавните разходи“, попита Росен Плевнелиев.

В отговор на въпрос той припомни, че е първият държавен глава, посетил Главното мюфтийство в България, както и изселнически семейства в Турция, и ще продължи да работи за обединението на българските граждани, независимо от религиозната им принадлежност. „Българските мюсюлмани са част от нашето общество и със солидарността, към която те призоваха вчера по време на своя празник, могат да служат за пример“, каза държавният глава.

Президентът откри 15-то издание на международния джаз-фестивал „Банско 2013“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

666

преди 10 години

*** я се скрий и престани да се оправдаваш като насрано дете пред майка си.Ти ако мислеше за тоя народ дето те избра и в момента за нещастие представлаваш нямаше да вършиш тия простотии!

129

Анонимен

преди 10 години

Ти нямаш принципи, а имаш трима любовници!

128

thegbc

преди 10 години

националните предатели и масовите убийци и изнасилвачи от БКП газзз пикаят сега! :) БРАВО Г-н ПРЕЗИДЕНТ ...много хора ви подкрепят ...тези който не ви подкрепят си ги знем ...и целия свят ги знае ...известни са с терористичните си актове, масовете гробове пълни с интелигентни и достойни Българи, лагерите на смърта, унищожаването на България и още хиляди злини направили в световен мащаб и нито едно добро! 80% от истинските Българи са с вас Г-н Президент , мачкайте червените масови убийци!

fallback