Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото
fallback

Движение "България на гражданите" разкритикува решението на министъра на околната среда и водите Искра Михайлова да уволни директорите на всички 16 регионални екоинспекции (РИОСВ ), директорите на трите национални парка – Рила, Пирин, Централен Балкан, и на четирите басейнови дирекции.

"Това действие не може да бъде характеризирано по друг начин освен като целенасочено подчиняване на държавните институции на тясно партийни и лобистки интереси. Целта е ясна - икономическо облагодетелстване на кръговете около новата власт", пишат хората на Меглена Кунева.

Oще по темата
Според тях това решение нагледно демонстрира пороците на политическата система у нас, в която партиите се превръщат в инструмент за разграбване на националното богатство.

Движение "България на гражданите" настояват смените в администрацията да са въз основа на ясно оповестени мотиви и анализ на дейността на уволнените служители.

"Именно това партийно превземане на държавната администрация позволява подмяната на нейните цели и я превръща в инструмент за лично обогатяване и рекет, а не инструмент за управление в интерес на обществото", допълват те.

"Решението на министър Михайлова е поредното доказателство, че настоящото правителство управлява единствено в интерес на партийни и лобистки интереси и трябва да веднага да подаде оставка", завършват в позицията си от Движение "България на гражданите".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

анонимен

преди 10 години

спомнете си 92 год от мвр 14 000 души от министерството на строежите всички въна след това се назначиха хора които не са били членове на бкп така че за тези географскиширини това е нормално

20

сократ

преди 10 години

Другарко Кунева,има една хубава Българска поговорка."Бягай далеч от белязан човек",или "На белязан човек ВЛАСТ не се дава".Господ така те е белязал,та чак ти е изкривил лицето.Ставаш за бустанско плашило.По добре си направи пластична операция и се чудя как мъж ляга с теб да прави секс.Що за животно си.изчезни защото ме стряскаш и нарушаваш сексуалната ми нагласа.

19

дон

преди 10 години

защо продаде , България при присъйдиняването ни в Европа.Ти и Паси сте за народен съд.Плащайте на тези лумпели да протестиратно вашите действия срещу българския народ ще излязат на яве и тогаво му мисли.Запада не може да те спаи.продажна твар

fallback