Волен Сидеров. Снимка: Булфото
fallback

Според лидера на "Атака" Волен Сидеров, който оглавява парламентарната комисия "Антимафия", отказът на президента Росен Плевнелиев да дойде на заседание на комисията заради случая с тефтерчето на Филип Златанов означава, че той не се съобразява с институциите.

"Много говорят за това как институциите трябва да се уважават, а всъщност не ги уважават", коментира националистът.

Oще по темата
Припомняме, че една от преписките, по които в тефтерчето Златанов си е водил записки как да се процедира, е тази срещу президента Росен Плевнелиев.

"Не става дума за преследване или репресия спрямо някой, това е парламентарна комисия, всеки, който е поканен, трябва да се отзове. А иначе щом самият президент не уважава институциите, какво остава за другите", настоя Сидеров.

Според него Плевнелиев не проявява мащабно държавническо поведение.

"Той смята, че разиграваме враждебност към него. Това че му зададох остри въпроси на КСНС, не значи, че не трябва да си задаваме въпроси. Искам още въпроси да му задам, да се изясни има ли няма ли връзки с олигархични кръгове", уточни Сидеров.

По думите му, ако Плевнелиев наложи вето върху актуализацията на бюджета, това ще е вид заяждане, а не държавническо поведение.

"Актуализацията е техническа, а не философска, има януари плащане, трябва да се направи така, че резервът да не падне", добави националистът.

Изборите 2 в 1 не са удачен вариант, коментира още той.

"Би трябвало да са отделно. С харчовете не трябва да се спекулира, за демокрацията цена няма. Евроизборите са различен тип, национална листа, а парламентарните избори трябва да са отделен акт", мотивира се Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

186

ЛИЗА

преди 10 години

ЗНАЕТЕ ЛИ,ЧЕ ВОЛЕНЧО Е ЗАВЪРШИЛ ФОТОГРАФСКО УЧИЛИЩЕ И Е РАБОТИЛ КАТО ФОТОГРАФ В МИЛИЦИЯТА?

185

Анонимен

преди 10 години

До to4kaТъпо, много тъпо.

184

Санде

преди 10 години

Сайдеров, какво ще питаш? Не можеш. Ти си вонящ труп!

fallback