Нямаме сигнали, по които комисията да се е самосезирала, отсече Сидеров. Снимка: Булфото

В Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси са постъпили 21 сигнала, отчете на първото заседание председателят й Волен Сидеров.

По думите му по-интересни са тези, подадени срещу президента Росен Плевнелиев, главния архитект на София – Петър Диков, лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководството на ОДМВР Добрич, изпълнителния директор на БНТ Вяра Анкова, кмета на Община Рила и лидера на партия НФСБ Валери Симеонов.

Още по темата

На въпрос дали при държавния глава сигналът е за корупция или за конфликт на интереси, Сидеров отговори: "И двете!"

"Нямаме сигнали, по които комисията да се е самосезирала. Всички седем сигнала, които споменах, не са анонимно подадени", обясни той.

Националистът допълни, че сега тяхната работа е да обобщят сигналите, да поискат писмени отговори и да поканят в комисията лицата, за които се отнасят сигналите, включително и държавния глава и след това, ако има достатъчно данни, ще се сезират компетентните органи.

Лидерът на "Атака" поясни, че по обсъждането на подробности около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично, затова помоли представителите на медиите да напуснат залата.

На пореден въпрос за сигналите Волен Сидеров отбеляза, че всички те са свързани с корупция или с конфликт на интереси.

"По тези сигнали може да се започне работа", завърши той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase