Снимка: БТА

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров настоя, че това, което се вижда на площада пред парламента и Министерския съвет, не е народното недоволство, а платено събитие.

"Тия няколкостотин човека в центъра на София - нека са 1000, 2000, 3000 - за тях има достатъчно данни, че повечето от тях са платени и партийни поръчки", категоричен бе той пред БНР.

Националистът обяви, че организаторите им са активисти от ГЕРБ и приближени до Иван Костов и Марин Райков хора.

Още по темата
"Това не го приемам като народни протести, а като партийна поръчка, зад която стоят интереси, икономически интереси, енергийни лобита и кръгове, които са свързани с президента Плевнелиев и с неговите офшорни далавери, заради които бях силно нападан, включително върху главния прокурор се оказва натиск да бъда арестуван", допълни той.

Според него изкарването наяве именно на тези интереси са причината за "яростната кампания", подета срещу него, в която той е определен като "хулиганстващ екстремист".

"Ако това е хулиганство, значи разкриването на корупция е хулиганство", отсече Сидеров.

"Да осигуриш работа на парламента не означава подкрепа за кабинета", така той отговори на въпроса дали подкрепя все още кабинета "Орешарски".

По думите му ГЕРБ в момента "пазарува" своето връщане в парламента и на практика договаря една негласна коалиция, подтиквани от ЕНП и ПЕС.

"ГЕРБ са избрани от хората, за да бъдат народни представители. Това, че не идват на работа и на практика подменят вота на хората, това е техен проблем. Ако искат да се връщат, ако искат да не се връщат. Чувам медийните отзвуци и виждам, че г-н Борисов рязко промени курса си. Той говори нелепости, причините да напусне парламента са други. Мъката там е голяма, страхът, че ще започнат разследвания за тяхното управление, е голям. И затова те търсят някакво съглашение с БСП, за да смекчат. Борисов иска да се договори да не бъде разследван", завърши Волен Сидеров.

Коментари Напиши коментар

366

НИЯ

преди 8 години

Направих си труда, да поработя 2дни, и какво установих???? Всички коментари по долу,са написани от ЕДИН /АЙ ПИ/ адрес. БЪЛГАРИ?????. Който мисли---СЪЖАЛЯВА, който РАЗСЪЖДАВА---ПОБЕЖДАВА.....

365

Тодоров

преди 8 години

Много герберски и костовски *** се виждат тука личът си капиталистите тука които държат за евросъюза защото ако Русия ние съюзник капиталистите няма да грабят и експлоатират бедният народ сега много от вас го е страх за съмнителният му бизнес да не му го вземат "комунистите". Много скоро мнозина от вас ще си спомнят думите на Ленин:"КАПИТАЛИЗМЪТ РАЖДА БЕДНОСТ А БЕДНОСТТА РАЖДА РЕВОЛЮЦИЯ".

364

Анонимен

преди 8 години

Крайно време е медиите да го игнорират тоя предател с глупостите му