Снимка: архив, Булфото

След като сутринта бе хаплив и несловоохотлив с журналистите, лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви от парламентарната трибуна, че ще продължи да говори "фактите" даже и от ареста.

Така той отговори на главния прокурор Сотир Цацаров, който тази седмица обяви, че Сидеров може да бъде арестуван, въпреки имунитета си, ако направи груба хулиганска проява.

Националистът привидя в това желание да бъде вкаран зад решетките заради изказванията си за президента Росен Плевнелиев, протестиращите, посланиците.

По думите на Сидеров тези групи оказват натиск върху главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

"За какво ли може да ме арестува господин главният прокурор?", попита Сидеров и започна сам да разсъждава от трибуната на НС.

"Кои са моите хулигански действия. Да не би това, че казах на президента Плевнелиев, че неговата жена има офошорна фирма", каза той и пресметна, че и самият президент е внасял средства в нея като управител на немска фирма.

"Съжалявам, но това е фактологията. Ако за това искате да ме арестувате, заповядайте, но аз ще продължа и от ареста да говоря тези неща", зарече се Сидеров и премина към следващата причина.

Друг вариант за ареста му според него може да бъде фактът, че "не ръкопляска на протестиращите".

"Не им симпатизирам, те искат Иван Костов да се върне на власт. Аз не им симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях", повтори той.

Според Сидеров по тази причина не е симпатичен на определени кръгове, които се опитват да върнат Командира на власт.

"Ще се боря против това и ще се боря дори като арестант срещу това", закани се Сидеров, като допълни добре познатата си теза, че Иван Костов е съсипал България и всички, които се опитват да му съдействат, са съучастници в национално предателство.

"Ще продължа да го правя. В този план моите хулигански действия ще продължат", закани се още веднъж националистът.

"Дали е хулиганско действие да кажеш на тези, които не одобряваш, какво мислиш за тях", запита риторично Сидеров по повод изказванията си за протестиращите.

Лидерът на "Атака" се върна и на сцената, която се разигра пред централата му в един от първите дни на протестите. Националистът разказа своята версия за събитията тогава.

"На 17 юли пред централата на партия Атака голяма група хулигани хвърляха камъни и счупиха главата на моя колега Кристиян Димитров. Аз на камъните отговаря с думи", настоя Сидеров.

Той допълни, че както е казал тогава, ще продължи да се моли "за душите на тези заблудени хора".

Волен Сидеров припомни и действията на журналиста Найо Тицин, който преди седмици си сложи маска с лика на Сидеров и облече усмирителна риза като така прескочи загражденията на парламента и бе предупреден с полицейски протокол да не крие самоличността си.

"Говорителят на бившия премиер Иван Костов скри своята женственост зад моята снимка и извърши нарушение на обществения ред. За първи път той имаше нормално мъжко излъчване макар и за кратко. Фактът е, че това същество извърши нарушение на обществения ред и дори няма глоба", ядоса се Сидеров  и допълни, че него пък го заплашват с арест.

Сидеров обаче обяви на всеослушание, че бил свикнал да е черната овца.

Черната офанзива срещу него била главно заради това, че спрял пътят на ГЕРБ към властта. Той отново застъпи тезата си, че голяма част от хората на площадите са платени от партията на Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase