Сградата на ДАНС. Снимка: Булфото, архив

Влидимир Писанчев и Недялко Недялков са двамата кандидати за шеф на ДАНС, стана ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

Кандидатите за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" ще бъдат изслушани утре от парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Заседанието на комисията е от 15.30 часа в зала "Изток" на Народното събрание, като първата му част ще бъде открита за медиите.

Още по темата

На заседанието, на което двамата кандидати ще бъдат изслушани, са поканени президентът Росен Плевнелиев, главният прокурор Сотир Цацаров, шефът на Парламента Михаил Миков и други.

Dnes.bg припомня, че Владимир Писанчев е временно изпълняващият длъжността председател на ДАНС. След скандала с назначението на Делян Пеевски за шеф на агенцията и последвалата отмяна на решението, той изрази готовност за поеме агенцията за постоянно.

Името на Писанчев стана известно след разработката “Галерия“, която започна заради несъществуващия вече сайт “Опасните“ и при която бяха подслушвани журналисти. Тогава имаше съмнения за изтичане на секретна информация от ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase