Волен Сидеров отиде миналата седмица с пистолет в НС. Снимка: Булфото

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини министъра на вътрешните работи, че не си върши работата и е съучастник в нарушението на обществения ред.

Пред TV7 той обясни, че няма нищо незаконно и е съвсем нормално след множеството заплахи към него от страна на "терористите сред протестиращите" да носи оръжие за самозащита.

Волен Сидеров отиде с пистолет на кръста на работа в парламента миналата седмица. Преди това той се появи в Народното събрание с палка за "борба с помиярите по улиците".

„Имаше заплахи за живота ми. Аз наричам терористи тези, които заплашват, а аз виждам само такива хора, когато отивам в парламента“, оправда се Сидеров.

Още по темата
Депутатът от „Атака” смята още, че според Наказателния кодекс всеки гражданин има правото да пази своя живот и своето здраве и живота на близките си, когато е застрашен.

Полицията не си върши работата, тя не задържа тези, които демонстрират агресия. Когато преграждат пътни артерии, трябва да се тълкува като тероризъм. Аз обвинявам министъра на вътрешните работи, че той не си върши работата и е съучастник в нарушението на обществения ред, коментира още Волен Сидеров.

По голямата част от медиите подхождат едностранчиво и се интересуват само от мен, а не от тези, които нападат народни представители, добави още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase