Снимка: БТА
fallback

Лидерът на БСП Сергей Станишев обяви, че парламентарната му група е подготвила законопроект за увеличаване на детските надбавки на 50 лева, които обаче да се дават на всички деца.

В момента детските са 35 лева, но не всяко дете има право на тях, защото има подоходен критериj за родителите, въведен още от правителството на НДСВ, когато социален министър бе Христина Христова.

Oще по темата

"Помолих да забавим внасянето на законопроекта, защото той ще влезе в сила от 1 януари 2014 г.", посочи днес Станишев и отбеляза, че за увеличението ще са необходими милиони левове.

"Трябва да се направят точните разчети и тогава", настоя той.

Лидерът на БСП отбеляза, че от първия ден, независимо от огромните финансови трудности и опразнената хазна, правителството на Пламен Орешарски се опитва да покаже много ясна социална ангажираност и в ускорени срокове са увеличени обезщетенията за отглеждане на малко дете.

По думите му доверието много трудно се печели и лесно се губи.

"Затова сега и аз, и правителството ще трябва да работим още по-усилено, за да бъдат убедени хората, че се работи в техен интерес", заяви той.

Лидерът на столетницата допълни, че уважава хората, които протестират с убеждения, с емоция, но би ги предпазил да не позволят да бъдат яхнати от политически интереси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

114

аз

преди 10 години

Една много добра идея. С този подоходен критерий в момента, само ромите и осигуряващите се на ниски прагове получават детски. Работещите българи, плащащи данъци върху реален доход, финансират децата на тези от "сивата икономика".

113

Анонимен

преди 10 години

С едно дете съм и да разчитам на вашите 50 лв. ли за да имам второ?Стига с тази манипулация, да ни замазмате очите.Съсредоточете се върху инвестициите в България и подобряване на бизнес средата,повишаване на жизнения стандарт.Какво ще стимулирате с тях? ..Подходящия електорат, с 10Х50=500 гарантиран доход + соц. помощи+помощи за първи клас +отопление.България се обезлюдява, нивото пада с всеки изминат ден, качествените хора все по-често стягат багажа и се изнасят от тук. Други мерки трябват.

112

черна котка

преди 10 години

До МиленаСкъпа,ти знаеш ли че има хора,които получават по 400 лв заплата,не спят и при семействата си защото са нощни смени и само заради това ,че надвишават с около 1,50 или дори смешните 50,60 стотинки ги режат от детски.Дори съм сигурна,че повечето от БЪЛГАРСКИТЕ майки са така.Следователно не говори глупостите с подоходния критерий.

fallback