Снимка: БТА

По време на националния съвет на БСП Пламен Орешарски ще обяви състава на кабинета си.

Няма водени преговори за официално разпределяне на министерските постове, но вече се знаят имената на някои от кандидат-министрите. Сред тях е д-р Таня Андреева, която е директор на болница "Шейново" , припомни БНТ.

Тя е поканена да ръководи Министерството на здравеопазването. Очаква се икономическото министерство да бъде оглавено от Петър Чобанов от гражданската квота на БСП. За социален министър се спряга името на Хасан Адемов. Възможно е министър на ДПС да оглави и транспортното министерство.

Управленската програма на бъдещия кабинет е почти синхронизирана на база предизборните платформи на левицата, ДПС и "Атака", обявиха от партията на Местан.

Съставът на новия кабинет, с мандата на "Коалиция за България", ще бъде гласуван във вторник на извънредно заседание на парламента.

И днес "Коалиция за България", която получи мандат за съставяне на правителство, продължава с политическите консултации около управленската програма и състава на кабинета. Покана за разговори освен до партията на Волен Сидеров са изпратени до "България на гражданите", ВМРО и "Глас народен".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase