Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев не е знаел, че Мая Манолова е подала сигнала за бюлетините в печатницата в Костинброд. Това разкри самата тя пред bTV, обяснявайки разминаването в първите часове на скандала, когато Станишев отрече левицата да има нещо общо с него.  

„Не бях казала на Станишев, че подадох сигнала за Костинброд. Не мисля, че имам подобен ангажимент, разбирайки за подготвянето на престъпление, да искам разрешение от лидера си дали да подам сигнала или не“, отсече Манолова. 

Динамиката преди изборите била толкова голяма, че самият лидер на партията поискал директно да се подават сигнали, а да не го „занимават с подробности“.

Манолова беше категорична, че не е разпитвана във връзка с подадения сигнал за бюлетините  в Костинброд.

Това, което се случи на 11 май, бе една акция на прокуратурата и ДАНС с цел осуетяване на една огромна изборна манипулация, готвеше се подмяната на вота на българските граждани, посочи социалистката.

Още по темата
„Естествено е да бъдат вързани с готвената фалшификация на изборите тези, които са определили печатницата, тези които са провели процедурата по обществената поръчка, още повече, че когато и собственикът на печатницата е активист на ГЕРБ. Как може да бъде свързана друга партия с тази колосална измама“, попита Манолова.

По думите й, след като писмото на „достойните прокурори” е разпространило телефонния й номер, вече получава всякакви сигнали. „Обадиха ми се за маркирани бюлетини във Враца, които са били раздавани предварително. Те са имали печат и е било вече гласувано в тях ”, изясни тя и добави, че и за този сигнал ще сезира властите.

В отговор на въпрос дали й е предлаган поста министър на правосъдието, Манолова беше категорична, че все още не се водят разговори за министерски постове с останалите партии, които влизат в парламента. Преговорите ще да бъдат публични, увери тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase