Снимка: БТА
fallback

Определени политически формации и определени държавни структури участват в много сериозен сценарий за дестабилизация. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на извънредна пресконференция във Велико Търново по повод хванатите 350 хил. бюлетини от печатница в Костинброд, собственост на общински съветник от ГЕРБ.

Според Цветанов прокуратурата трябвало вчера да съобщи за операцията, след като имала подобна констатация.

 "За мен вече е ясно, че в този сценарий участва много сериозно и българската прокуратура, за което след изборите ще сезираме Европейската комисия за категорично проследяване на всички случаи, които бяха политически ангажирани в този изборен процес", заяви той.

Тази агресивност се дължи на тези политически формации, които знаят, че ще изгубят изборите, добави Цветанов.  Той се разграничи от това, че собственикът на печатницата „Мултипринт“  Йордан Бончев е общински съветник от ГЕРБ с обяснението, че обществената поръчка за отпечатването на бюлетините е била направена от служебното правителство.

Oще по темата
 Бившият МВР шеф на свой ред попита каква е връзката между фирмата „Демакс“, която ще отпечатва изборните протоколи, и един от кандидатите за депутат за 42-рото НС.  Цветанов визира кандидата за народен представител от БСП Петър Кънев.

„Демокрацията е заплашена от определени формации, които активно участват в сценария, който наблюдаваме в последните няколко седмици“, каза още бившият вътрешен министър и призова хората да гласуват.

„Призивът ми е - нека да отидем и да гласуваме. Много ми е обидно, че в днешния ден за първи път имаме такъв режисиран сценарий, с който е нарушен демократичният процес в България“, отсече той.

„Милеейки за родината, призовавам всички да отидем и да упражним правото си на глас. Демокрацията е застрашена. Недопустимо е в деня за размисъл да има лица, които провокират агресия, които провокират политическия си опонент, добави той.

Има компетентни органи, които ще трябва да се произнесат. Има технологичен брак, който винаги в подобен производствен процес има такъв процент. Има логични обяснения от собственика на печатницата", допълни Цветанов по повод обясненията на шефа на печатницата, който обясни намерените бюлетини с технологичен брак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

263

Анонимен

преди 10 години

ЕДИН ВЪПРОС :ПЕТЪР КЪНЕВ И Йордан Бончев БИЛИ ЛИ СА АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ?ОТГОВОРА НА ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ ПОСТАВИ НЕЩАТА НА МЕСТАТА ИМ.

262

Анонимен

преди 10 години

Какви беспета, какви депесета ви тресът.В печатница на гербер са намерени 350000 бюлетини.Сто човека за няколко часа ще ги попълнят.Спомнете си, че преди няколко дни професор Константинов обясни, че ако има разлика между протоколите и преброеното от цик за истина се приема резултата на цик.Цялата работа се свежда до подмяна на чувалите с бюлетини.

261

Анонимен

преди 10 години

И какво ако имало "незаконни" бюлетини?При гласуването се слага печат, подпис в протокола и втори печат върху бюлетината.Как ще фалшифицираш 350 хиляди бюлетини? И то за различни избирателни комисии?Кой ще начатка 700 хиляди печата и 350 хиляди подписа и после ще ги разнесе по комисиите?Цялата работа е долна комунистическа хватка на продажната прокуратура, накуп с "разкритията" от незаконните подслушвания и останалата кал.Ха да са ви честити пак БСП + ДПС, заслужавате си ги.

fallback